SiolNET. Sportal Nogomet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mourinho ni prepričal tričlanskega senata

1

termometer

Sloviti portugalski nogometni trener Jose Mourinho bo moral plačati 68.274 evrov kazni, ki mu jo je zaradi kritik na račun sodnika izrekla angleška nogometna zveza FA.

Veliki Portugalec na klopi Chelseaja se je pritožil, a s pritožbo ni bil uspešen, tako da bo moral poravnati 50 tisoč funtov. Trener londonskega nogometnega velikana si je kazen prislužil zaradi kritiziranja sodnikov po tekmi s Southamptonom 3. oktobra. Tekmo je njegova ekipa izgubila z 1:3, po njej pa je Jose Mourinho o sodniku Robertu Madleyju dejal, da si ni upal zapiskati najstrožje kazni za njegovo ekipo in da je sodnike strah karkoli dosoditi v korist Londončanov.

Ob denarni kazni so Portugalcu izrekli tudi pogojno kazen, prepoved opravljanja dela na eni tekmi pa bo obveljala, če bo nogometni strateg v prihodnjih 12 mesecih poskrbel še za kakšno podobno nešportno kršitev pravil.

"Njegova angleščina je zelo sofisticirana"

Mourinho se ni udeležil obravnave pritožbe, spisal je le pisno obrazložitev. V tej ni zanikal izgovorjenega komentarja, a zavrnil, da bi s svojimi besedami izpodbijal verodostojnost sodnika Madleyja, češ da so ga narobe razumeli, kajti angleščina ni njegov materni jezik in zato ni tako vešč sporazumevanja v jeziku, v katerem je pisal Shakespeare.

"Njegova angleščina je zelo sofisticirana, kar dokazuje tudi v svojih intervjujih v angleščini, tako da to ni moglo kakorkoli vplivati na našo odločitev. Upoštevali smo tudi predkaznovanost, kar pa ga prav v ničemer ni odvrnilo od te zadnje veliko hujše kršitve. Zadeva je v celoti v njegovih rokah, vse, kar mora storiti, je, da se v prihodnjih 12 mesecih vzdrži nadaljnje kršitve s svojimi komentarji, in kazen bo v celoti odpravljena," je sklenil tričlanski senat.

Mourinho je med nominiranci za najboljšega trenerja leta v izboru Mednarodne nogometne zveze.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin