Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
28. 6. 2011,
9.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Copa America

Torek, 28. 6. 2011, 9.09

8 let

Messi sanja o Copa Americi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V soboto se bo v domovini tanga začel nogometni dogodek leta. Boj za južnoameriško krono. Priložnost za ''gavče'' in Lionela Messija, da dokažejo sosedom, kdo je resnična velesila.

Argentina bo priljubljeno Copa Americo, ki bo na začetnih pripravah osiromašila igralski kader številnim evropskim klubskim velikanom, gostila od 1. do 24. julija. Največji domači zvezdnik Messi si neskončno želi naslova, saj Argentina na največjih dogodkih ni dočakala lovorike že kar sušnih 18 let (leta 1993 je osvojila južnoameriško prvenstvo). V domovini, kjer še vedno odmeva zgodovinski izpad River Plateja, bi želje strastnih navijačev potešilo le prvo mesto. Prvi as Barcelone bo skušal privržence Argentince prepričati, da lahko predstave, ki so ga izklesale v junaka španskega prvenstva in lige prvakov, ponudi tudi v državnem dresu. ''Sanjam o zmagi na Copa Americi. Zavedamo se pomembnosti dogodka in kaj bi to pomenilo Argentini,'' pred prvenstvom razmišlja Lionel Messi, ki je domačim novinarjem zaupal tudi, da bi se osvojenega prvenstva Južne Amerike bolj razveselil kot zmage na svetovnem prvenstvu. Spomin na lanskoletno neuspešno naskakovanje svetovne krone na jugu Afrike še ni izbledelo, tokrat pa bo karte namesto Diega Armanda Maradone na selektorskem stolčku mešal Sergio Batista. Bo upravičil vlogo favorita že na prvem velikem tekmovanju? Z Angelom di Mario, Gonzalom Higuainom, Carlosom Tevezom, Sergiom Agüerom in ''kraljem'' Messijem, ki z Argentino še čaka na mogočen dosežek, bi ga lahko zadovoljila le lovorika.

Brazilci stavijo na Neymarja in Gansa

Brazilci, večni tekmeci Argentine, bodo na južnoameriškem prvenstvu predstavili mladega napadalca Neymarja, ki si ga v svojih vrstah želita videti tako Real kot Chelsea, Santos pa si že mane roke, saj bo za prestop 19-letnega znanilca novega brazilskega roda prejel bogato odškodnino. Branilcem naslova, zmagali so na zadnjih dveh južnoameriških prvenstvih, bo pomagal tudi Neymarjev klubski soigralec Paulo Henrique Ganso. Selektor Mano Menezes bo 21-letnemu zveznemu igralcu, ki ga Carlos Dunga ni dodal na seznam za SP 2010, zaupal odgovorno vlogo ''dirigenta''. S tem naj bi nadomestil praznino Kakaja, ki se po zaceljeni poškodbi ni proslavil tako v Madridu kot državni izbrani vrsti. Velike apetite ima tudi Urugvaj, s četrtim mestom najboljši južnoameriški udeleženec SP 2010 z znanim napadalnim dvojcem Suarez - Forlan.

Falcao, Sanchez, Pastore, Hernandez ...

Na prvenstvu ne bo manjkalo znanih imen. Barve Kolumbije bo branil tudi nedavni junak Porta in lige Europe Falcao. Ime je prejel po znamenitem brazilskem reprezentantu, pred odhodom na Portugalsko pa je navduševal v dresu argentinskega velikana River Plate, ki po izpadu doživlja najbolj sramotne trenutke v 110-letni klubski zgodovini. V napadu Čila bo kraljeval Alexis Sanchez, soigralec Samirja Handanoviča v Vidmu (tam si kruh služi tudi branilec Cristian Zapata), ki se mu obeta odmeven prestop k Barceloni, seznam soigralcev članov Kekove čete pa nadaljujeta Argentinec Javier Pastore in Urugvajec Alel Hernandez (oba Palermo).

Na uvodnem dvoboju se bosta v soboto v La Plati pomerili Argentina in Bolivija. V skupini C bo nastopila tudi Mehika, zmagovalka prvenstva Severne in Srednje Amerike ter Karibskega otočja, ki je izjemno tekmovalno formo minuli konec tedna sklenila z zmago v velikem finalu v Pasadeni. V Argentini ne bo nastopil Javier Hernandez.

Ne spreglejte