Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
28. 12. 2012,
9.09

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Goran Cvijanović Agim Ibraimi Aleš Mejač

Petek, 28. 12. 2012, 9.09

8 let, 1 mesec

Mariborska prevlada in kralj Cvijanović

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ko smo med jesenskim delom sestavljali najboljše enajsterice krogov in z vašo pomočjo izbirali vodilne igralce, smo točke namenili 106 igralcem. Največ jih je prejel Goran Cvijanović.

V jesenskem delu 1. SNL je bilo v popolnosti odigranih 20 krogov, 17. pa zaradi dvakrat prestavljenega dvoboja v Velenju, pomeriti bi se morala Rudar in Maribor, še ni dokončan, zato točke za najboljšo enajsterico omenjenega kroga še niso oddane. Prištete bodo šele po spomladanskem obračunu na štadionu Ob jezeru, ko bodo pri ''knapih'' gostovali jesenski prvaki Mariborčani. Milaničeva četa je jeseni blestela tako doma kot tudi v tujini. V 1. SNL si je priigrala velikansko prednost, saj ima ob tekmi manj pred najbližjim zasledovalcem, ljubljansko Olimpijo, ogromnih devet točk prednosti.

''Vijolice'' so prejele z naskokom največ točk, v konkurenci posameznikov pa se je na prvem mestu po jesenskem sporedu znašel zvezni igralec Goran Cvijanović. Da je bilo to ''njegovo'' leto, je dokazal tudi s tem, da je dočakal nastop v članski reprezentanci. Takoj za njim sta se na lestvici nogometašev, ki so se znašli v Sportalovem točkovanju za enajsterico kroga, uvrstila njegova klubska soigralca Aleš Mejač in Agim Ibraimi. Tako je Makedonec, v četrtek je bil izbran za najboljšega nogometaša Makedonije, prehitel je celo preverjenega velemojstra Gorana Pandeva, postal najboljši tujec 1. SNL v jesenskem delu. V seštevku Sportalovega točkovanja. Mariborsko nadvlado sta na petem oziroma šestem mestu dopolnila reprezentančni vratar Jasmin Handanović in kapetan Marcos M. Tavares, ki bo v kratkem prejel tudi slovenski potni list. Med pet mariborskih zvezdnikov se je pomešal le najboljši strelec zeleno-belih, nadarjeni najstnik Andraž Šporar. Med najboljših deset so se uvrstili še najboljši strelec 1. SNL (ob Tavaresu) Edis Đurković, strelec devetih zadetkov v dresu Gorice Dejan Žigon, belokranjski dragulj med Domžalčani Rudi Požeg Vancaš in zvezni igralec Olimpije Nik Omladič.

Ne spreglejte