Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
31. 10. 2016,
6.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,08

9

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Aluminij Darko Milanič Erik Janža Prva liga Telekom Slovenije nogomet naj gol

Ponedeljek, 31. 10. 2016, 6.00

6 let, 6 mesecev

Po remiju brez zadetkov v Kidričevem

Mariborčani za spodrsljaj krivijo slabo igrišče

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,08

9

Darko Milanič | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Glavni razlog je igrišče, ki je bilo katastrofalno," je opravičilo za spodrsljaj v Kidričevem, kjer so Mariborčani remizirali brez zadetkov in po 15. prvenstvenem krogu prvo mesto spet prepustili Olimpiji, našel njihov nogometaš Erik Janža. Z njim se je strinjal tudi trener Darko Milanič.

Maribor je še tretjič zapored v prvenstvu izgubil točke proti Aluminiju. Po šokantnem porazu na začetku te sezone, ko je doma klonil z 0:2, in remiju na koncu prejšnje, je tokrat sicer osvojil točko, a z njo Mariborčani prav gotovo niso najbolj zadovoljni.

Pred tem krogom so se njihovi pristaši prej kot s tem, da bodo zdrsnili z vrha prvenstvene lestvice, spogledovali z idejo, da bi povišali prednost pred Olimpijo. Ta v zadnjem času ni (bila) v najboljši formi in je v soboto gostila Domžalčane, ki so (bili) v izjemni formi. Sami so gostovali pri Aluminiju, ki je pri dnu lestvice. Zgodilo se je ravno obratno. Ljubljančani so zmagali z 1:0, sami so v Kidričevem remizirali z 0:0 in zdrsnili na drugo mesto. Za vrhom zaostajajo za točko.

To je bilo dobesedno živo blato

"Ni se dalo igrati," pravi Erik Janža. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Ni se dalo igrati," pravi Erik Janža. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Treniramo cel teden in se pripravljamo na nekaj, a potem pridemo na igrišče, na katerem se ne da odigrati prav nič. Igrali smo v blatu, dobesedno živem blatu," se je nad igralno površino predzadnjeuvrščenega prvoligaša hudoval Erik Janža.

"V tako kratkem času se nismo uspeli privaditi na izredno slabo igrišče, ki nam je danes povzročalo obilo težav. Zelo nas je oviralo od samega začetka. Imeli smo nekaj priložnosti, a bolj kot je šla tekma h koncu, bolj smo se zaradi slabe igralne površine mučili v predaji žoge in sprejemih podaj. Nasprotnik je imel olajšano delo. Z borbo in kompaktno igro je tekmo pripeljal h koncu. Zelo težko je bilo igrati na takem igrišču," je podobno govoril tudi trener Maribora Darko Milanič.



Pozitivno je, da so podaljšali niz

Kljub spodrsljaju je lahko tolažbo našel v dejstvu, da je njegova ekipa niz neporaženosti v vseh tekmovanjih, v pokalu se je med tednom uvrstil v polfinale, podaljšala na 15 tekem. V tem času je zbrala devet zmag in štirikrat remizirala.

Nogometaši Aluminija so Mariborčanom v tej sezoni "ukradli" že pet prvenstvenih točk. | Foto: Grega Valančič/Sportida Nogometaši Aluminija so Mariborčanom v tej sezoni "ukradli" že pet prvenstvenih točk. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Pozitivno je, da smo osvojili točko. Prvenstvo je dolgo. Treba bo garati še naprej. To je bilo jasno že pred tokratno tekmo," je dodal Milanič. "Nič, dobili smo točko. Gremo naprej. Za Olimpijo zaostajamo za točko, kar ni kritično. Dobro je, da smo podaljšali niz neporaženosti," je trenerjevim besedam pritrdil Janža.

Pred reprezentančnim premorom še štajerski derbi

Mariborčani bodo do reprezentančnega premora, ki bo na sporedu v drugi polovici novembra, odigrali še prvenstveno tekmo proti Celju. Ta v soboto prihaja v Ljudski vrt. Nanj imajo v zadnjem času dobre spomine. V prvi prvenstveni tekmi sezone so ga na njegovem igrišču premagali s 3:0. V zadnji tekmi prejšnje so prav z zmago nad njim, resda šele po enajstmetrovkah, prišli do pokalne lovorike. 

Ne spreglejte