Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
24. 8. 2012,
16.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Zdravko Mamić Ante Čačić

Petek, 24. 8. 2012, 16.34

8 let

Mamić odgovoril: Povozili vas bomo!

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zlatko Zahovič je po tekmi med Mariborom in Dinamom dejal, da bo hrvaški prvak na povratni tekmi nima možnosti. Na odgovor Zdravka Mamića nismo čakali dolgo.

Maribor je v sredo v Zagrebu izgubil z 1:2, a bi lahko z malce več sreče in predvsem spretnosti napadalca Roberta Berića tudi zmagal. Zato ne čudi, da so iz ust športnega direktorja Mariborčanov takoj po tekmi prihajale zelo optimistične napovedi za povratno tekmo v Ljudskem vrtu. ''Dinamo ne ve, kaj ga čaka v Mariboru. V Ljudskem vrtu Zagrebčani nimajo kaj iskati. Dinamo nima možnosti,'' je dejal.

Njegov hrvaški ''klon'', izvršni direktor Zdravko Mamić takoj po tekmi ni stopil pred medije, je pa zato dva dni spregovoril za javnost in z ostrimi besedami odgovoril Zahoviču. ''Maribor bomo prehodili kot plitek potok. Povozili ga bomo! Dokler si nisem ogledal posnetka tekme, se niti nisem zavedal, da smo toliko boljši. Vem, da nas v Mariboru čaka pekel. Mariborčani govorijo, da so prodali 12 tisoč kart za povratno tekmo, a jaz vem, da bo na štadionu še vsaj pol toliko ljudi. Ne dvomim v to, da nam ne bo težko, a dileme ni. Napredovali bomo,'' je povedal prvi mož Dinama. Na vprašanje, kaj se bo zgodilo, če Zagrebčanom ne uspe, pa odgovoril: ''Izgubo lige prvakov bi preživeli le tisti najbolj hrabri.'' Kot smo že napovedali. Čeprav nekateri govorijo drugače, je jasno, da bi izpad proti Mariboru v vrstah hrvaškega prvaka povzročil velike spremembe.

Čačić: Maribor nas mora premagati, kar ni uspelo še nikomur

Dan po tekmi se je vnovič oglasil tudi trener Dinama. ''Imamo dovolj razlogov, da smo optimisti. Smo sredi odličnega niza, imamo štiri zaporedne zmage v Evropi. Maribora v prvem polčasu sploh ni bilo. Morali bi voditi z vsaj dvema zadetkoma prednosti. Potem je bilo nekaj kritičnih minut, a smo vseeno prišli do zmage, kar je najbolj pomembno. Res je, da je imel Maribor dve odlični priložnosti, lahko bi se končalo drugače. A spet ponavljam, mi bi lahko že pred tem prišli do visoke prednosti. Kot sem rekel, zmaga je najbolj pomembna. Dobili smo dodatno samozavest, imamo lepe možnosti za ligo prvakov,'' je povedal Ante Čačić in nekaj besed namenil torkovi tekmi. ''Maribor nas mora, če želi napredovati, premagati, to pa doslej ni uspelo še nikomur. Pritisk je na Mariborčanih, mi smo v prednosti,'' je še dodal trener, katerega niz nepremaganosti na klopi najbolj trofejnega hrvaškega kluba se je v sredo zvečer povzpel do številke 29.

Ne spreglejte