Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 6. 2023,
22.38

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

Natisni članek

Slavko Vinčič italijanska nogometna reprezentanca Španska nogometna reprezentanca Liga narodov liga narodov

Četrtek, 15. 6. 2023, 22.38

10 mesecev, 2 tedna

Liga narodov, zaključni turnir (polfinale), četrtek

Za finale Španci Italijanom zabili v 89. minuti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88
polfinale liga narodov Španija Italija | Na drugem polfinalnem srečanju lige narodov je vlogo glavnega sodnika opravljal Slavko Vinčić. | Foto Reuters

Na drugem polfinalnem srečanju lige narodov je vlogo glavnega sodnika opravljal Slavko Vinčić.

Foto: Reuters

Nogometaš Espanyola Joselu je v 89. minuti druge polfinalne tekme lige narodov zabil za zmago Španije nad Italijo z 2:1. Španci se bodo v nedeljo pomerili s Hrvaško, ki je v prvem polfinalu po podaljšku s 4:2 odpravila Nizozemsko.

Hrvaška Nizozemska
Sportal Svet se klanja neuničljivemu Hrvatu

V drugem polfinalnem srečanju lige narodov sta se v Enschedeju udarili Španija in Italija. Na tej tekmi je pravico delil slovenski sodnik Slavko Vinčić. To je bila ponovitev spopada s prejšnjega zaključnega turnirja lige narodov, v katerem so Španci v polfinalu na San Siru z 2:1 premagali azzurre, aktualne evropske prvake, s tem pa končali njihov rekordni niz neporaženosti, ki je trajal kar 37 tekem. In z enakim izidom se je razpletel tudi letošnji polfinale med Španijo in Italijo.

liga narodov polfinale Španija Italija | Foto: Reuters Foto: Reuters Španci so imeli več od igre, a lepše priložnosti pa so imeli Italijani. Vseeno so se ti po napaki Leonarda Bonuccija znašli v zaostanku, potem ko je žogo v tretji minuti ukradel Yeremy Pino in zanesljivo premagal Gianluigija Donnarummo v italijanskih vratih. Toda vodstvo Špancev ni trajalo dolgo. Že v deseti minuti je namreč Vinčić pokazal na belo piko po igranju z roko branilca Robina Le Normanda. Zanesljivo je enajstmetrovko izvedel Ciro Immobile.

Italijani so drugič mrežo španskega vratarja Unaija Simona zatresli v 21. minuti, ko je po lepi podaji Jorginha zadel Davide Frattesi, a je bil slednji v prepovedanem položaju. Bi pa Frattesi moral bolje streljati v 65. minuti, ko je bil po zdrsu Jordija Albe po podaji v sredino kazenskega prostora povsem sam pred Simonom, a je ta obranil strel preveč po sredini in ohranil neodločen izid.

Joselu | Foto: Reuters Joselu Foto: Reuters Do 88. minute pravih priložnosti ni bilo, terenska premoč pa je bila vse bolj na španski strani. Ob zmagovitem zadetku so imeli predstavniki z Iberskega polotoka tudi precej sreče, saj se je po strelu od daleč žoga od dveh Italijanov odbila na nogo Joseluju. Nogometaš Espanyola, ki je štiri minute pred tem stopil na zelenico, je žogo le še usmeril mimo Donnarumme in odločil drugi polfinale zaključnega turnirja lige narodov.

Tekma za tretje mesto med Italijo in Nizozemsko bo v nedeljo ob 15. uri v Enschedeju, finale pa ob 20.45. Takrat bo znano, kdo bo nasledil Portugalsko (2019) in Francijo (2021) kot tretji zmagovalec lige narodov. Španija bo drugič igrala v finalu, proti Franciji je z 1:2 izgubila pred dvema letoma, Hrvaška pa bo v prvem nastopu tudi prvič igrala za lovoriko.

Ivana Knöll
Sportal Škandal v Rotterdamu: hrvaški navijači so se stepli zaradi Ivane Knöll

Liga narodov, zaključni turnir (polfinale):

Sreda, 14. junij:

Četrtek, 15. junij:

Ne spreglejte