Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 8. 2024,
17.15

Osveženo pred

2 uri, 4 minute

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
Dušan Stojinović Aleks Pihler Vid Belec Žiga Lipušček Liga Europa Liga Europa

Natisni članek

Četrtek, 29. 8. 2024, 17.15

2 uri, 4 minute

Liga Europa, play-off kvalifikacij (povratne tekme)

Slovenski obračun na Cipru, obeta se ogorčen boj za dragocene vozovnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
Žiga Lipušček | Žiga Lipušček je z ekipo RFS v ugodnem položaju. | Foto Reuters

Žiga Lipušček je z ekipo RFS v ugodnem položaju.

Foto: Reuters

Danes bo poleg tekem v boju za konferenčno ligo, ki še posebej zanimajo slovensko nogometno javnost, odigranih tudi vseh 12 povratnih tekem play-offa kvalifikacij, na katerih bodo sodelovanje v drugi najmočnejši evropski klubski ligi lovili štirje klubi s slovenskimi legionarji. Poraženci play-offa bodo evropsko jesen nadaljevali v glavnem delu konferenčne lige.

Olimpija Galatasaray
Sportal V živo: Stožice na nogah, sanjski uvod Olimpije!

Kvalifikacije za ligo Europa, play-off (povratne tekme):

Četrtek, 29. avgust:

V Nikoziji na Cipru se bosta na povratni tekmi udarila izkušeni Mariborčan Vid Belec (Apoel Nikozija) in nekdanji branilec Gorice Žiga Lipušček (RFS), ki je s svojimi soigralci prvo tekmo dobil z 2:1.  

Aleks Pihler je prvaku Bosne in Hercegovine, Borcu iz Banja Luke, v Budimpešti pomagal do odmevnega presenečanja, saj se je dvoboj proti Ferencvarošu končal brez zadetkov in je tako pred povratno tekmo v ugodnem položaju. Izjemno zahtevno delo pa je pred nekdanjim kapetanom Celja Dušanom Stojinovićem, ki je na prvi tekmi s poljskim prvakom Jagiellonio Bialystok doma izkusil moč Ajaxa (1:4).

Tudi liga Europa bo podobno kot liga prvakov v tej sezoni deležna novega tekmovalnega ustroja. V glavnem delu, ki ne bo več skupinski, ampak ligaški, bo nastopilo 36 klubov, vsak udeleženec pa bo odigral osem tekem. Za zdaj je znanih 17 udeležencev. Dvanajst vstopnic se bo razdelilo v play-offu kvalifikacij, v katerem sodelujejo tudi štirje slovenski nogometni legionarji, skupino zadnjih sedmih udeležencev pa bodo sestavljali poraženci v play-offu kvalifikacij za ligo prvakov.

Kvalifikacije za ligo Europa, play-off (prve tekme):

Četrtek, 22. avgust:

Nastop v glavnem delu lige Europa so si že zagotovili (17 od 36):

Olympiakos (Grč – zmagovalec konferenčne lige), Manchester United in Tottenham (oba Ang), Athletic Bilbao in Real Sociedad (oba Špa), Eintracht Frankfurt in Hoffenheim (oba Nem), Lazio in Roma (oba Ita), Nice in Lyon (oba Fra), AZ Alkmaar in Twente (oba Niz), Porto (Por), Union St. Gilloise (Bel), Glasgow Rangers (Ško), Fenerbahče (Tur)

Luka Menalo
Sportal Čistka v Celju, Riera odpisal tudi Menala
Ne spreglejte