Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
7. 7. 2011,
23.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Dušan Kosič

Četrtek, 7. 7. 2011, 23.00

8 let

Kosič: Boljši v vseh elementih igre

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Trenerja četrtkovih tekmecev sta po srečanju pričakovano izžarevala različne občutke. Dušan Kosič je bil ponosen na predstavo fantov, Mario Ćutuk pa je brez sramu priznal, da so je še dobro odnesli.

Olimpija je s prepričljivo zmago nad Širokim Brijegom močno popravila krvno sliko slovenskega nogometa v tej evropski sezoni, ki je v zgodnjih popoldanskih urah nekoliko zbledela po slovesu Koprčanov v Kazahstanu. Gostje iz Hercegovine so pred prihodom v Ljubljano glasno napovedovali odprto igro, s katero so želeli priti do tako želenega zadetka, a so ostali trdno prikovani na tleh. Načrt Širokega Brijega se je sesul v prah že po uvodnih 18 minutah. ''Zaslužena zmaga Olimpije, dobro smo odprli tekmo, nato prejeli dva zadetka s prekinitev, po zaslugi naših napak v obrambi. V drugem polčasu smo nekaj poizkušali, a po rdečem kartonu ni bilo več poti do vrnitve. Tekma je šla tekma samo še v eno smer. Lahko bi izgubili še z višjo razliko, tako da še enkrat čestitam kolegi Kosiču,'' je po dvoboju z razočaranim glasom izpostavil Mario Ćutuk. Strateg Širokega Brijega je še dodal, da njegovi ekipi Olimpija ni dovolila razviti igre. ''Na koncu smo lahko še srečni s tako 'nizkim' porazom,'' je še dodal.

Trenerju Olimpije se je od srca odvalil velik kamen. Ljubljančani bodo nadaljevali evropsko pot, občinstvo pa je videlo razigrano in učinkovito predstavo: ''Ponosen sem na fante, da so vztrajali in prikazali dobro tekmo. V vseh elementih igre smo bili boljši tekmec in se zasluženo uvrstili v naslednji krog. Na prvi tekmi smo imeli kanček sreče, da nismo bili kaznovani za 'šlamparije', ki smo jih počeli, tokrat pa so fantje pokazali pravi pristop, vztrajali na igri in bili na koncu poplačani z aplavzom gledalcev,'' je ponosno poudaril Dušan Kosič, ki je v drugem poizkusu dočakal prvo evropsko zmago, še vedno pa ostaja neporažen. ''Zmaga je ogromna. Pred tekmo sem to srečanje označil za prelomni trenutek. S pomočjo občinstva je bilo čudovito igrati. Vedel sem, da fantje znajo igrati dober nogomet. Preskočili smo oviro, ki se nam je zdela dosti visoka pred tekmo,'' se je spomnil lanskoletne bridke izkušnje s Širokim Brijegom, k zmagi pa je pripomogel tudi dodaten motiv za upravo in igralce, ki so lani prehitro predali orožje predstavniku iz Hercegovine. ''Zdaj lahko začnemo razmišljati o novem tekmecu,'' je priznal z olajšanjem in napovedal, da bo sedaj pod drobnogledom le še irski tekmec.

Ne spreglejte