Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
2. 1. 2016,
13.48

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Nejc Pečnik slovenska nogometna reprezentanca Zdenko Verdenik Omiya Ardija Zlatan Ljubijankić

Sobota, 2. 1. 2016, 13.48

7 let, 12 mesecev

Korošec prejel nepozabno darilo za 30. rojstni dan

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenski nogometaš Nejc Pečnik ima novega delodajalca. Le dan pred 30. rojstnim dnevom je sklenil sodelovanje z japonskim prvoligašem Omiyo Ardijo, ki ima bogato ''slovensko'' preteklost.

Japonski klub Omiya Ardija se vrača v najmočnejši klubski razred v deželi vzhajajočega sonca. V zadnji sezoni druge lige so ji vsi tekmeci gledali v hrbet, tako da si je hitro zagotovila vrnitev med najboljše. Z japonsko elito se bo po novem družila tudi s pomočjo izkušenega slovenskega novinca, ki se je razveselil sodelovanja s priljubljenimi vevericami, ki prisegajo na oranžno barvo.

"Zadovoljen sem, da sem sklenil sodelovanje z Omiyo. Pred tremi leti jo je vodil Slovenec Verdenik, igral je Ljubijankić, nato se je pridružil še Novaković, tako da je bil to klub, za katerega sem navijal v japonskem prvenstvu. Zelo sem srečen, da lahko igram zanj. Pričakujem dobro sezono, saj imamo močno ekipo. Naredil bom vse, kar je v moji moči, da klubu pomagam do dobrih rezultatov in osrečim navijače," je ob podpisu pogodbe z novim japonskim delodajalcem dejal 29-letniNejc Pečnik.

Z Ljubijankićem bosta uprizorila mestni derbi

Nejc je prejel najlepše rojstnodnevno darilo. V nedeljo, 3. januarja 2016, bo dopolnil okroglih 30 let, sklenitev sodelovanja z Omiyo Ardijo pa je bila logična potrditev njegovega razmišljanja, ki ga je pred nekaj tedni zaupal tudi Sportalu.

"Stoodstotno ostajam na Japonskem. Morda bom zamenjal klub, ker Jef Unitedu ni uspelo priti v prvo ligo. Imam prvoligaške ambicije, a bom zadovoljen tudi, če ostanem v Chibi," je razmišljal sredi decembra, zdaj pa je tudi uradno postalo jasno, da se mu bo želja po krstnem snidenju s prvo japonsko ligo (J League) kmalu uresničila.

Ko je branil barve drugoligaša Jef Uniteda iz Chibe, se je veliko družil z Zlatanom Ljubijankićem, s katerim bosta od zdaj še bolj povezana, saj bosta oba prebivala v Saitami, predmestju Tokia. Ko se bosta pomerila Omiya Ardija in Urawa Red Diamonds, ki je pred kratkim izgubil v finalu japonskega pokala, bo to veliki mestni prvoligaški derbi. Prvenstvo se bo začelo marca.

Bo še nosil državni dres?

Odprto pa ostaja vprašanje, ali bo vztrajal v dresu slovenske izbrane vrste ali ne. Po zadnji tekmi z Ukrajino je namignil, da je napočil čas za manjšo menjavo generacij. Selektor Srečko Katanec je priznal, da se je decembra dobil s Korošcem. Pogovorila sta se o občutljivi temi, o kateri ni želel razpredati v javnosti.

Tako ostaja vprašljivo, ali bo nekdanji napadalec Celja, ki je leta 2009 v črno ovil Rusijo, ko je Sloveniji pomagal do senzacionalnega preboja na SP v Južni Afriki, še kdaj oblekel državni dres, v katerem je dosegel šest zadetkov. V zadnji sezoni jih je v drugi japonski ligi dosegel 14, kar je zadoščalo, da ga je vodstvo Omiye Ardije povabilo v svoje vrste.

Ne spreglejte