Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
28. 9. 2016,
15.41

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

ND Gorica NK Koper Miran Srebrnič Igor Pamić Sandi Arčon Prva liga Telekom Slovenije nogomet

Sreda, 28. 9. 2016, 15.41

6 let, 7 mesecev

Pred današnjo zaostalo tekmo 9. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Koprčani nad Gorico brez trenerja

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Danes ob 18.15 se bosta v Novi Gorici v zaostali prvenstveni tekmi udarila Gorica in Koper, ki v zadnjem času nista navduševala.

Kako se bodo Koprčani obnesli na današnjem gostovaju v Novi Gorici? | Foto: Vid Ponikvar Kako se bodo Koprčani obnesli na današnjem gostovaju v Novi Gorici? Foto: Vid Ponikvar Gorica – Koper (danes ob 18.15)

Gorica je bila na začetku sezone hit in nekaj časa celo na vrhu lestvice, a je potem v zadnjih treh krogih osvojila le eno točko in zdrsnila na četrto mesto. Če bo izgubila današnji derbi, bo padla na petega.

Koprčani so nanizali tri zaporedne prvenstvene zmage oziroma štiri, če upoštevamo še pokalno zmago proti Šmarju pri Jelšah, a nato padli v manjšo krizo. Najprej so po enajstmetrovkah izpadli iz pokala proti Aluminiju, potem so doma izgubili proti Mariboru in konec tedna remizirali v Kidričevem proti Aluminiju.

Po tej tekmi so se pri Kopru – v zadnjem času je bil v središču pozornosti tudi zaradi prisilne poravnave in dolga do zdajšnjega predsednika Olimpije Milana Mandarića, ki je v klubu deloval pred leti – za sodelovanje zahvalili dozdajšnjemu trenerju Milanu Obradoviću.

Nasledil naj bi ga Hrvat Igor Pamić, a ta tokrat še ne bo sedel na klopi edinega slovenskega obalnega prvoligaša. V Novi Gorici bo na koprski klopi sedel Oliver Bogatinov.

Novogoričani na zadnjih treh tekmah niso dosegli niti enega zadetka in verjamejo, da bodo niz prekinili danes. "Vse misli so usmerjene v izboljšanje realizacije. Moramo biti bolj konkretni. Pridemo v dobre situacije, a jih ne uspemo unovčiti. Koper je vsaj tako močan tekmec kot Celje. Potrebna bo nova odlična tekma in verjamem, da se bo fantom odprlo. Sam sem optimist," je sporočil Miran Srebrnič, trener Gorice, ki verjetno upa, da ga bo z novim golom razveselil s petimi goli drugi najboljši strelec prvenstva Sandi Arčon

Ne spreglejte