Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
27. 9. 2016,
11.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Milan Obradović Igor Pamić NK Koper Prva liga Telekom Slovenije

Torek, 27. 9. 2016, 11.00

6 let, 6 mesecev

Trenerska menjava v Kopru

Spremembe v Kopru: Srb pripravil kovčke, Hrvat tik pred vrati

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Milan Obradović Koper | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Vodstvo koprskega prvoligaškega kluba se je odločilo za zamenjavo na položaju trenerja. Srb Milan Obradović po neodločenem rezultatu v Kidričevem (0:0) zapušča Bonifiko, med kandidati, ki bi lahko zapolnili vrzel na vročem koprskem stolčku, pa izstopa nekdanji hrvaški reprezentant Igor Pamić.

Koprčani, ki se pripravljajo na sredin primorski spopad z Gorico pod vodstvom začasnega stratega Oliverja Bogatinova, vodje mladinske šole primorskega kluba, bodo nadaljevali sezono 2016/17 pod vodstvom novega trenerja.

Po odhodu Srba Milana Obradovića, ki je prispel na Obalo lani skupaj z rojakom Slavkom Matićem, sprva opravljal vlogo njegovega pomočnika, nato pa postal še samostojni trener Kopra, bo skušal ambiciozno klubsko vodstvo, ki ne skriva visokih ciljev, zadovoljiti nov kandidat.

Aluminij dvakrat usoden za 39-letnega Srba

Bo Danijel Pranjić, 34-letni zvezdnik hrvaškega nogometa, v Kopru na trenerskem položaju dočakal rojaka? | Foto: Reuters Bo Danijel Pranjić, 34-letni zvezdnik hrvaškega nogometa, v Kopru na trenerskem položaju dočakal rojaka? Foto: Reuters Obradović je kozličke, ki so odigrali tekmo manj, saj se bosta Gorica in Koper v sredo pomerila v prestavljeni tekmi Prve lige Telekom Slovenije, zapustil na petem mestu.

Na zadnji tekmi se je v Kidričevem razšel z Aluminijem brez zadetkov (0:0), a s tem ni izpolnil pričakovanj nadrejenih. Kidričani so bili zanj usodni tudi v pokalnem tekmovanju, kjer so Koprčani izpadli v osmini finala.

Obalni prvoligaš, ki se je pred kratkim okrepil tudi z nekdanjim hrvaškim reprezentantom Danijelom Pranjićem, se bo v boj za nove točke podal z novim trenerjem.

Velikan iz Žminja nazadnje treniral Istro

Največ možnosti ima 46-letni Hrvat Igor Pamić, ki je v bogati igralski karieri zbral pet nastopov za A-reprezentanco, igralske izkušnje pa nabiral na Hrvaškem (Pazinka, Istra, Dinamo Zagreb in Osijek), v Franciji (Sochaux), Nemčiji (Hansa Rostock) in Avstriji (GAK Gradec). Nekdanji napadalec, ki prihaja iz majhnega istrskega kraja Žminj in se ga je v času, ko je veljal za strah in trepet branilcev, oprijel vzdevek velikan iz Žminja, je nazadnje treniral puljsko Istro 1961.

Igor Pamić je vrhunsko igralsko kariero sklenil leta 2002 v Gradcu. | Foto: Reuters Igor Pamić je vrhunsko igralsko kariero sklenil leta 2002 v Gradcu. Foto: Reuters

Največ let je kot trener prebil na klopi nekdanjega prvoligaškega kluba iz Karlovca in Istre, kjer je imel opravka z delom v finančno obubožanem okolju. Velja za strogega, trmastega in brezkompromisnega trenerja brez dlake na jeziku. Delo v Kopru bi bil njegov prvi trenerski izziv v tujini, v klubu pa bi ga pričakalo veliko znancev, ki so v preteklosti nastopali v hrvaškem prvenstvu. 

Četrta menjava trenerja v 1. SNL

Od začetka sezone 2016/17 je trenerja zamenjala že slaba polovica prvoligašev. Po Radomljah, Domžalah in Olimpiji se je za menjavo odločila še Luka Koper. 

Klub Novi trener Prejšnji trener
Olimpija Luka Elsner Rodolfo Vanoli
Radomlje Jani Žilnik Dejan Djuranović
Domžale Simon Rožman Luka Elsner
Luka Koper ? Milan Obradović
Ne spreglejte