Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
5. 4. 2011,
9.39

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Olimpija Maribor

Torek, 5. 4. 2011, 9.39

8 let, 5 mesecev

Ko Mariborčani stiskajo pesti za Olimpijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Derbi 26. kroga PrveLige ponuja sosedski obračun med Olimpijo in Domžalami, eno izmed redkih tekem, na kateri bodo za Ljubljančane navijali tudi Mariborčani. Dušan Kosič pričakuje dober nogomet.

Nogometni torek bodo v popoldanskih urah odprli slovenski prvoligaški klubi, zvečer pa ga bodo začinili še največji velemojstri v ligi prvakov. Vrhunec 26. kroga, če gre soditi po uvrstitvah na lestvici, se bo ob 18. uri pripetil v Stožicah. ''Zmaji'' v tem letu še niso izgubili, dvoboj z drugouvrščenimi sosedi iz mesta ob Kamniški Bistrici pa doživljajo kot strašanski izziv. Tudi zaradi spomina na bolečo klofuto, ki jim jo je v pokalu v Stožicah prisolil današnji tekmec. Bilo je kar 4:0 za Domžale.

''V nogometu je res vse možno. Takrat so nas Domžalčani zasluženo izločili. To je po moji oceni najbolj izkušena in uigrana ekipa v Sloveniji. Ne dovoli veliko napak, izkoristi pa že najmanjšo in ne potrebuje deset priložnost za zadetek. Igra čvrsto in disciplinirano. Ker smo tudi mi dobro pripravljeni, pričakujem dobro tekmo in lep nogomet,'' razmišlja Dušan Kosič o dvoboju, na katerem se bosta udarila najbolj uspešna kluba v spomladanskem nadaljevanju prvenstva. Olimpija je spomladi zbrala 15 točk, Domžale 11, preostali slovenski prvoligaši pa manj. ''Takšne lestvice so lahko lažne. Dve tekmi se ne iztečeta tako, kot bi si želel in si že tam ... Bolj je važno, da smo na dobri poti in se tega zavedamo. Težimo k temu, da igralci uživajo v igri. To je naš cilj. Niti ne lestvica, pač pa dober nogomet in želja, da na tribune vrnemo gledalce. Proti Domžalam, pravemu tekmecu, lahko pokažemo, da smo iz pravega testa. Imamo lepo priložnost,'' je Sportalu razkril osrednje cilje, s katerimi se spopada Olimpija.

Kosič: Ne razmišljam o maščevanju

Domžalčani so po petkovi zmagi nad Novogoričani in uslugi Koprčanov, ki so na Bonifiki spravili na kolena vodilne Mariborčane, zaostanek za Milaničevo četo zmanjšali le na pet točk zaostanka. Njihov nalet bi lahko prekinila Olimpija, kar bi z zadovoljstvom pozdravili tudi navijači Maribora. Tako se v Stožicah obeta tekma, ko bodo pesti za Ljubljančane stiskali tudi Mariborčani, kar se ne zgodi prav pogosto. ''Zanimiva iztočnica, zanimiva ... Moram pa priznati, da o tem nisem razmišljal. Ne razmišljam tudi o maščevanju Domžalam za pokalni izpad, ampak le o moji ekipi. Da bomo odigrali tako, kot želimo,'' je izkazal željo in dodal, da je remi v Ajdovščini poskrbel za dovoljšno opozorilo.

Po točki pri zadnjeuvrščenem Primorju, ki je potrdila, da se v 1. SNL vsako podcenjevanje tekmeca hitro maščuje, so Kosičevi izbranci prišli do spoznanja, čemu se v prihodnje izogniti. ''Manjkal je brezkompromisen pristop. Če je ta pravi, te nagradi tudi sreča.'' Slednjo strokovno vodstvo Olimpije še vedno pogreša na še vedno zajetnem seznamu poškodovanih. Zato se bo trener Kosič za udarno enajsterico odločil tik pred zdajci, ko bo imel celovit pregled nad potekom terapij. Zagotovo ne bo mogel računati prav na vse prvokategornike. ''To je rana, ki peče, a s tem se srečujemo vse ekipe. Na koncu te ne bo nihče vprašal, ali si naredil rezultat brez poškodovanih igralcev, ampak bo pogledal le lestvico.'' Na njej pa bi se lahko Olimpija v primeru neuspeha hitro poslovila od četrtega mesta, saj se ji je po treh zaporednih zmagah približal velenjski Rudar.

Ne spreglejte