Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 9. 2013,
11.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Matjaž Kek Rijeka

Torek, 3. 9. 2013, 11.00

8 let

Kek: Če ne bomo smeli igrati doma, naj gre vse k vragu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V poplavi prekrasnih novic - še vedno odmeva senzacionalni preboj v skupinski del lige Europa - so nogometaši Rijeke pred neprijetno oviro. Bodo lahko evropske tekme igrali na svojem štadionu?

Rijeka ima odlične rezultate. V tej sezoni je še neporažena, v domačem prvenstvu je na drugem mestu, takoj za vodilnim Dinamom, štadion Kantrida pa je postal tako priljubljeno zbirališče, da si je ponedeljkovo prvenstveno srečanje z zagrebško Lokomotivo ogledalo kar 8.000 ljudi. Nogometno pravljico na Kvarnerju pa bi lahko v sredo pokvarila odločitev Evropske nogometne zveze, ki razmišlja o tem, da bi Rijeki prepovedala nastope v skupinskem delu lige Europa na domači Kantridi. Štadion, domiselno ujet v okove strmih kamnitih sten, ki stoji le streljaj od Jadranskega morja, namreč ne ustreza nekaterim pogojem, potrebnim za igranje v omenjenem delu tekmovanja.

Kje je težava? Sporna je širina igralne površine, ki znaša le 66 metrov, kar je dva metra manj od zahtevanega kriterija Uefe. Bo evropska krovna zveza hrvaškemu predstavniku pogledala skozi prste? Odločitev bo znana v sredo, do takrat pa je vodstvo Rijeke prisiljeno razmišljati o iskanju dodatnih rešitev. Ker lahko dvoboje evropske lige po pravilih igra le na hrvaških tleh, bi v tem primeru prišla v poštev prisilna selitev v Zagreb (Maksimir) oziroma Split (Poljud), ki se lahko pohvalita s štadionoma, primernima za igranje tako zahtevnih srečanj. "Ustno so nam zagotovili, da bi lahko bilo vse v redu, če bomo popravili nekatere stvari. Sem optimist in upam, da bomo prejeli dovoljenje," se tolaži predsednik Damir Mišković, zelo ponosen na nedavni skalp Stuttgarta in izvrstne predstave Kekove zasedbe. Infrastrukturne težave so v slabo voljo spravile slovenskega stratega, ki mu je evropski podvig na Hrvaškem zagotovil ogromno priljubljenost. "Če ne bomo smeli igrati na Kantridi, naj gre vse k vragu … Potem bi bilo vse, kar smo napravili, brez pomena. Če ne bi smeli igrati na Reki, bi bila to prava katastrofa. Vodstvo kluba, s katerim sem se pogovarjal, se trudi, da bi to preprečilo," je za reški Novi list dejal Matjaž Kek. Dodatne težave Rijeke so staromodne slačilnice na štadionu, premajhen VIP-prostor na osrednji tribuni in premajhno število sanitarnih prostorov. Širitev zelenice ne pride v poštev, saj je obkrožena z atletsko stezo, zato omenjena težava s preozkim igriščem ni nedolžne narave.

Ne spreglejte