Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 11. 2019,
21.12

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Hellas Verona Brescia Mario Balotelli

Četrtek, 21. 11. 2019, 21.12

4 leta, 4 mesece

Navijači Verone so žalili Maria Balotellija

Kazen za rasizem v Italiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Mario Balotelli | Mario Balotelli je ob žaljivkah navijačev Verone izgubil živce. | Foto Getty Images

Mario Balotelli je ob žaljivkah navijačev Verone izgubil živce.

Foto: Getty Images

Pritožbeni odbor Italijanske nogometne zveze (FIGC) je umaknil kazen igranja pred delno praznim stadionom prvoligašu Veroni zaradi rasističnih izgredov na tekmi serie A proti Brescii, ko so navijači žalili napadalca Maria Balotellija. FIGC bo primer raziskovala še naprej.

Verona bi Fiorentino v nedeljo morala gostiti pred zaprtim delom stadiona Bentegodi, kakor je odločil disciplinski odbor FIGC, ko so navijači iz mesta Romea in Julije v začetku novembra rasistično žalili napadalca Brescie Balotellija.

Verona je rasizem na tribunah svojega stadiona ves čas zanikala, pa čeprav so po družbenih omrežjih krožili videoposnetki, kako številni navijači žalijo Balotellija. Ta je v njihovo smer nato brcnil žogo in želel zapustiti zelenico.

Ob današnjem umiku kazni FIGC je direktor operacij pri Veroni Francesco Barresi dejal: "Zadovoljni smo, izpostavili smo številne nekonsistentnosti in veselimo se rezultata preiskave, seveda pa upamo na ugodno končno odločitev." Ob tem je menil, da bi bilo "absolutno nepravično za dogodek kriviti celoten sektor stadiona."

"V nedeljo pričakujemo vse naše navijače, ki jim bo pri navijanju pomagalo skoraj 1000 otrok iz šolskega projekta. Ti mali navijači bodo imeli napise in slogane proti vsem oblikam diskriminacije," je dodal Barresi.

Medtem pa je Balotelli znova polnil zapise italijanskih medijev, saj naj bi se sprl s trenerjem Brescie Fabiem Grossojem. Balotelli naj bi trening začel vse prej kot aktivno, kar je Grossoja razjezilo. Težavni italijanski napadalec je oddrvel v slačilnico in se odpeljal s treninga centra moštva, je poročala Gazzetta Dello Sport.

Brescio v nedeljo čaka gostovanje pri Romi, kjer bo lovila prvo zmago v zadnjih dveh mesecih. V serie A Brescia zaseda zadnje mesto.

Mario Balotelli
Sportal Zaradi rasizma kazen za Verono
Fabio Grosso
Sportal Balotellija bo po novem krotil ...
Mario Balotelli
Sportal Balotelli ostal brez trenerja
Ne spreglejte