Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 6. 2011,
7.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tomaž Kavčič

Petek, 3. 6. 2011, 7.58

8 let

Kavčič: Pomembna že prva tekma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Za mlado slovensko nogometno reprezentanco do 21 let se začenja zares, saj jo v petek čaka prva kvalifikacijska tekma za evropsko prvenstvo proti Litvi.

Pred mladimi slovenskimi nogometni upi je v petek ob 18. uri prvi velik izziv, saj jih čaka prva kvalifikacijska tekma za preboj na evropsko prvenstvo leta 2013. Prvi tekmec bo Litva, v slovenskem taboru pa si nadvse prizadevajo, da bi se v domovino vrnili neporaženi. Še več, želja je, povsem samoumevno, osvojiti vse tri točke. "Tudi sam to tekmo čakam z zanimanjem in nestrpnostjo. V kvalifikacijah se želimo vključiti v sam vrh. Menim, da je pomembna že prva tekma, na kateri bomo šli na zmago," je po prihodu na Brdo pri Kranju pogovor za Sportal začel Tomaž Kavčič.

Oslabljeni v Siauliai

Kavčičevi varovanci so se zbrali v nedeljo zvečer v Mariboru, kjer je bila tudi njihova pripravljalna baza. V sredo popoldan so se podali na Brdo pri Kranju, v četrtek zjutraj pa so že odleteli proti Litvi, kjer je cilj: "Zmaga, toda tudi remi ne bi bil slab," odkrito meni selektor mlade slovenske reprezentance do 21 let, katera bo zaradi poškodb silno zdesetkana.

Zaradi prepovedi dveh tekem bo manjkal Dejan Lazarevič, vsekakor glavno orožje mladih slovenskih upov, moštvo pa je zaradi poškodb oropano še za Harisa Vučkiča, Aljaža Struno, Martina Milca in še koga … V zadnjem trenutku sta se zboru zaradi bolezni oziroma poškodbe odpovedala še Blaž Božič in Mitja Rešek.

Z lažjo poškodbo so se v času priprav ubadali še Matic Fink, Antonio Mlinar Delamea, Vedran VinkoRajko Rep, a bodo do tekme bržčas vsi nared.

Gledati nase

In kako dobro se je Kavčičeva četa pripravila na uvodno kvalifikacijsko tekmo proti Litvi? "Litvo sem si ogledal na posnetkih. Na prijateljski tekmi je v gosteh premagala Belorusijo, doma pa je, prav tako na prijateljski tekmi, izgubila z Latvijo. Imajo dobro selekcijo igralcev, ki igrajo čvrsto in organizirano v obrambi. Imajo hitre nogometaše, toda mi se moramo bolj ukvarjati s sabo. Igrati moramo čvrsto in agresivno ter iskati pot do gola," je za konec še dejal selektor.

Mlade nogometaše, ki se v skupini 2 nahajajo z Litvo, Finsko, Švedsko, Malto in Ukrajino, čaka naslednja "operacija" s Finsko, in sicer 10. avgusta v gosteh.

Ne spreglejte