Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
10. 9. 2013,
23.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Srečko Katanec Kevin Kampl

Torek, 10. 9. 2013, 23.55

8 let

Katanec: Pomembno, da smo preživeli

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Srečku Katancu je po novi, še drugi septembrski zmagi v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2014 in tretji nasploh, odleglo.

''Cilj smo dosegli, kar je najbolj pomembno. Prišli smo po tri točke in jih dobili. Res je, da ni bilo vse idealno. Vprašanje zmagovalca bi lahko rešili že prej, a žal nismo in sledilo je, kar je sledilo. Prišli smo v položaj, ko nas je spet moral reševati vratar,'' je po tekmi mirno razlagal Srečko Katanec, ki je Slovenijo prevzel na zadnjem mestu kvalifikacijske skupine E, zdaj pa jo popeljal na tretjega z zgolj točko manj od drugouvrščene Islandije. ''Dobro je. Preživeli smo september. To je najbolj pomembno. Marsikaj bi bilo lahko bolje, a imamo veliko problemov. Predvsem, kar se tiče fizične pripravljenosti. Veste, o čem govorim. Želim si, da bi fantje v naslednjem mesecu igrali veliko in dobro, da ne bi bilo poškodb in bi bili oktobra pripravljeni. Pred nami sta dve lepi tekmi in zaključek kvalifikacij. Pritiska ne bo,'' se Ljubljančan že spogleduje z zaključkom rednega dela kvalifikacij, ko Slovenijo najprej čaka domača tekma z Norveško in za konec gostovanje v Švici. Položaj, v katerem so se znašli Boštjan Cesar in soigralci, še zdaleč ni zavidljiv, a možnosti za drugo mesto obstajajo.

Okrcal je Kevina Kampla

Čeprav jih ni malo, ki so prepričani, da bo Sloveniji uspelo in so seveda večni optimisti, selektor umirja strasti in pravi: ''Bomo videli, kaj se bo zgodilo v naslednjih treh, štirih tednih. Sem realen in vem, da nismo optimalno pripravljeni. Tudi tokratna tekma ni bila optimalna. Bilo je veliko stvari, ki jih je treba popraviti.'' V nadaljevanju je o stvareh, ki so ga zmotile, spregovoril tudi konkretneje. ''Kevin Kampl, denimo. Da ga ne bomo samo hvalili. Naredil je napako, ki je ne bi smel. Dobro je, ker je dobil izkušnjo in naslednjič prav gotovo ne bo ponovil napake,'' je okaral mladega vezista Red Bull Salzburga, ki je pri vodstvu z 1:0 nasprotniku poklonil žogo, po kateri bi Ciprčani skorajda prišli do izenačenja. ''Dobro je, prostora za napredek je še ogromno. To je najbolj pomembno,'' je še povedal trener, ki je v Nikoziji Slovenijo s klopi vodil še 55. in zabeležil 22. zmago. Bo oktobra nadaljeval pozitiven niz?

Ne spreglejte