Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
1. 5. 2008,
21.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 1. 5. 2008, 21.37

8 let

Kastelic: Čas je za domačo zmago

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Livarja so se navkljub remiju v Domžalah tudi teoretično poslovili od obstanka v PrviLigi Telekom Slovenije. V 31. krogu bodo v nedeljo pričakali Maribor. Kaj meni David Kastelic?

Krstna sezona nogometašev iz Ivančne Gorice v prvoligaški druščini se bo zaključila s pričakovanim razpletom, saj se bodo ''ekspresno'' vrnili v drugi slovenski kakovostni razred. Do konca tekmovalne sezone 2007/08 PrveLige Telekom Slovenije jih čaka še šest tekem. Minuli konec tedna so v Domžalah presenetili vodilno ekipo in ji odščipnili točko (1:1), do potankosti enak izkupiček pa je v sredo na istem mestu popeljal Maribor v finale pokala Hervis. Priča identičen rezultat tudi o enakovrednem razmerju moči nedeljskih tekmecev v 31. krogu?

''Ja, smo tam nekje (smeh). Naš cilj bo takšen kot na vsaki tekmi. Igrali bomo borbeno in na zmago. Na domačem igrišču je že čas, da osvojimo vse tri točke. Maribor je imel v zadnjih dneh težak razpored, tako da bodo njegovi igralci verjetno malce utrujeni. Tu vidim našo priložnost, je pa normalno, da je favorit Maribor,'' je povedal za Sportal David Kastelic, ki je z nedavnim zadetkom v mestu ob Kamniški Bistrici poskrbel za zanimivo končnico PrveLige Telekom Slovenije. Vodilnemu prvoligaškemu klubu je preprečil, da bi proti ''risom'' osvojil že vnaprej načrtovane tri točke, na lestvici pa še naprej deli Domžalčane in Koprčane ''nevarnih'' šest točk. ''To je bila tekma kot tekma. Zadetek bi lahko dosegel tudi kdo drug, zanj pa je zaslužna cela ekipa. Na nekaterih prejšnjih tekmah nismo imeli sreče, na dvoboju v Domžalah pa se nam je končno nasmehnila. So pa ''krivci'' za remi tudi Domžalčani sami, ki niso ravno v briljantni formi,'' je še pridodal 24-letni zvezni igralec.

Vsi igrajo radi proti Mariboru

V nedeljo bo na osrednjem nogometnem objektu v Ivančni Gorici znova veselo, saj bodo določeni del štadiona napolnili zvesti navijači Maribora. ''Vedno mi je v veselje igrati proti Mariboru. Viole res pričarajo določeno doživetje. Vse ekipe rade igrajo proti njim. Mariborčani bodo v nedeljo favoriti. Imajo močno ekipo, tako da se ne bo poznal niti izostanek kaznovanega Zorana Pavloviča, Zlatko Zahovič je športni direktor ... To že nekaj pomeni. Vsekakor spoštujemo Maribor, je pa tudi res, da se vsaka tekma začne z 0:0. Pa četudi igraš proti zadnjeuvrščenemu ...,'' pravi. Pri Livarju to pot ne bo kaznovanih nogoemtašev. ''Zadnje čase, vsaj kar se tiče poškodb in kartonov, nimamo veliko težav. Ekipa je tudi spremenjena. Nekateri, ki so igrali prej, niso več v prvem ''planu''. Po odsluženi kazni se vrača še Robi Stranjak'' je povedal strelec enega zadetka v tej sezoni (zaigral je na 11 srečanjih). Na tekmi v Domžalah je Blažu Brezovačkemu počil hrustanec na nosu, a se je slednji že priključil treningom, tako da bo kandidiral za nastop proti sedemkratnim državnim prvakom.

Ostaja pri Livarju?

V jesenskem delu je Kastelica do večjega števila nastopov zaustavila poškodba. V koledarskem letu 2008 je povsem drugače. ''Zdaj je že veliko bolje. Nisem še sicer v optimalni formi. Dalo bi se še bolje, glede na vse, kar sem pretrpel, pa sem vseeno storil velik napredek. Zdaj sem v igralskem pogonu, kar je velika prednost iz psihološkega vidika. Do konca je še šest krogov, potem pa se bo potrebno čez poletje dobro pripraviti na novo sezono.'' Jo bo nadaljeval v drugoligaški konkurenci? ''O tem je še prehitro govoriti. Konec koncev obstaja tudi možnost, da ostanem pri Livarju. V prihodnji sezoni bo imel dobro ekipo in se bo zagotovo boril za vrh v drugi ligi,'' je napovedal igralec, ki je storil prve nogometne korake prav v Ivančni Gorici.

Ne spreglejte