Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
25. 10. 2013,
17.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Matic Črnic Aleš Mertelj Aleksander Rajčević

Petek, 25. 10. 2013, 17.40

8 let

Karte so na novo premešane

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Evforija, ki jo prinašajo evropski uspehi, se je vrnila v Maribor. Nogometaši slovenskega prvaka so z zmago v Bruggu spet obudili evropske ambicije.

Po zanesljivi zmagi nad Zultejem-Waregemom ima Maribor spet realne možnosti za uspeh, ki bi mejil na čudež. Preboj v nadaljnje tekmovanje lige Europa, kar do zdaj seveda ni uspelo še nobenemu slovenskemu nogometnemu kolektivu. Z zrelo in dobro igro so Mariborčani zanesljivo prišli do treh točk v Bruggu, sploh prvih gostujočih v tem tekmovanju. Zmago so dosegli s kolektivno igro, a junaki za naslovne vloge so bili trije strelci. Prvi med njimi mladi Matic Črnic, ki je poskrbel za izenačenje na 1:1, potem ko je v 21. minuti zadel z roba kazenskega prostora. ''Dobil sem žogo približno na 18 metrih in se takoj odločil za udarec. Z upanjem, da bo žoga končala v mreži,'' je povedal 21-letni vezist. Kako se je akcija končala, je znano vsem. S prvim evropskim golom mladega slovenskega reprezentanta, ki je v četrtek sploh prvič evropsko tekmo začel v prvi postavi. ''Treme ni bilo. Kar smo se dogovorili v slačilnici, smo izpolnili na igrišču, zato je bilo vse skupaj veliko lažje,'' je še povedal.

Manj kot četrt ure pozneje je za vodstvo Maribora s pravcatim evrogolom, ki jih od njega nismo vajeni, poskrbel Aleš Mertelj. ''Vesel sem zadetka, a še bolj sem vesel naše zmage. Ne zadevam prav pogosto, to je bil šele moj drugi evropski gol, a najbolj me veseli, da smo prišli do treh točk. O golih bom razmišljal po koncu kariere,'' se je po tekmi smejalo izkušenemu vezistu, po novem tudi enemu izmed pomembnejših členov slovenske reprezentance. ''V tekmo smo vložili veliko truda in energije. Zmaga je zaslužena. Bili smo zbrani in izpolnjevali trenerjeve zahteve. Onemogočili smo nasprotnikovo igro in nadzorovali potek dogajanja na igrišču. Tudi z igralcem manj, kar seveda ni lahko. Čestitke soigralcem in ekipi,'' je še povedal 26-letni vezist.

Morda še kaj zakuhajo

Nič drugače ni razmišljal niti Aleksander Rajčević, ki je skupaj s soigralci skrbel, da je obramba Maribora delovala čim bolje in je bil po zadnjem sodnikovem žvižgu zelo vesel, da je vijoličastim naposled uspelo zmagati tudi na gostujoči evropski tekmi. ''Vsi skupaj smo komaj čakali, da tudi z gostovanja pridemo z nasmejanimi obrazi. Lahko smo ponosni na to, kar nam je uspelo,'' so bile besede Koprčana, ki je skupaj s soigralci zdaj na tretjem mestu skupine D z zgolj točko zaostanka za drugouvrščenim Wiganom. Ambicije po preboju v nadaljnje tekmovanje se porajajo same po sebi. ''V Evropi smo veliko že naredili, a zmaga, do katere smo prišli v Bruggu, spada med najpomembnejše do zdaj. Imeli smo nekaj težav, a smo zdaj spet prišli v pozitivno serijo in na novo premešali karte v skupini,'' se je slikovito izrazil izkušeni branilec in dodal: ''V zadnjih treh tekmah bomo dvakrat igrali pred domačimi navijači. Lahko bi dosegli še kakšno zmago in morda kaj zakuhali.''

Ne spreglejte