Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
31. 1. 2017,
14.08

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Branko Ilić NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije Luka Elsner Etien Velikonja

Torek, 31. 1. 2017, 14.08

6 let, 7 mesecev

Olimpija izgubila napadalca

Kadrovanje v Olimpiji: Velikonja odšel, Ilić pred vrati

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80
Etien Velikonja | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Danes je v najmočnejših evropskih nogometnih državah zadnji dan zimskega prestopnega roka. V Sloveniji ga bo konec šele 15. februarja, a v Olimpiji je že danes pestro. Napadalec Etien Velikonja je zapustil Ljubljančane. Branilec Branko Ilić je blizu prihoda.

Kadrovanje pri prvakih se nadaljuje. Po naših informacijah je napadalec Etien Velikonja, ki je v Olimpijo prišel pred začetkom sezone, že zapustil klub in v nadaljevanju sezone ne bo več igral za Ljubljančane.

28-letnik je v Olimpijo pred šestimi meseci prišel kot velika okrepitev, a je pod vodstvom novega trenerja Luke Elsnerja izgubil status prvokategornika. V zadnjih krogih prvega dela prvenstva je na igrišče po večini prihajal s klopi.

Za Olimpijo je nekdanji napadalec Maribora, Cardiff Cityja, Liersa, Rio Aveja in Gorice, v dresu katere je bil pred leti najboljši strelec slovenske lige, odigral 23 tekem in dosegel pet golov. Štiri v prvenstvu in enega v kvalifikacijah za ligo prvakov.

Primorec, ki je pred časom zbral tri nastope v dresu slovenske reprezentance, se spogleduje s ponudbo turškega drugoligaška kluba Elazigspor.

Bo Branko Ilić končno pristal v Olimpiji?

Branko Ilić je do leta 2015 nosil dres slovenske izbrane vrste. | Foto: Vid Ponikvar Branko Ilić je do leta 2015 nosil dres slovenske izbrane vrste. Foto: Vid Ponikvar Iz virov blizu Olimpije pa prihaja tudi potrditev informacije, o kateri so včeraj že pisali pri edinem slovenskem športnem dnevniku Ekipi.

Ljubljančani si spet, še tretjič, v svoje vrste želijo zvabiti izkušenega nekdanjega slovenskega reprezentanta, branilca Branka Ilića.

33-letnik se z Olimpijo dogovarja o prihodu v klub, katerega otrok je. Njen član je bil v mlajših selekcijah in pod vodstvom Branka Oblaka kot zelo mlad zaigral tudi med člani. Tako je bilo do leta 2004, ko je takratna Olimpija neslavno propadla, Ilić pa je svojo pot nadaljeval v Domžalah.

Tam se je prebil do statusa reprezentanta in začel spoštovanja vredno nogometno pot. Sledile so epizode v prvi španski (Betis), Rusiji (FC Moskva in Lokomotiva Moskva), ciprski (Anorthosis), izraelski (Hapoel Tel Aviv), srbski (Partizan), kazahstanski (Astana) in nazadnje prvi japonski ligi.

Še vedno je namreč član Urawe Red Diamonds, s katero ima še vedno pogodbo, kar pa naj ne bi bila težava, saj jo je v želji po prihodu v Olimpijo pripravljen prekiniti.

Nakup, ki ga bodo navijači zagotovo pozdravili

Pogovori z vodstvom Olimpije potekajo in so intenzivni. Želja po sodelovanju je obojestranska in prav lahko se kmalu zgodi, da bodo pri Olimpiji ponosno naznanili prihod nogometaša, ki se lahko pohvali s kar 64 nastopi v dresu Slovenije. Od reprezentance se je poslovil po neuspehu v dodatnih kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu 2016 proti Ukrajini.

Ilić je v 1. SNL nazadnje branil barve Domžal in z njimi dvakrat osvojil naslov slovenskih prvakov. | Foto: Vid Ponikvar Ilić je v 1. SNL nazadnje branil barve Domžal in z njimi dvakrat osvojil naslov slovenskih prvakov. Foto: Vid Ponikvar

Po odhodih stebrov obrambe v prvem delu sezone Dejana Kelharja (Turčija) in Antonia Mlinarja Delamee (ZDA) se zdi nakup Ilića dobrodošel in bo, ker gre za njenega nekdanjega člana, ki nikoli ni skrival ljubezni do zeleno bele barve, zagotovo naletel tudi na odobravanje med navijači Olimpije.

Ne spreglejte