Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
11. 10. 2012,
14.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bojan Jokić slovenska nogometna reprezentanca

Četrtek, 11. 10. 2012, 14.56

8 let

Jokić: Napadati bo treba od prve minute

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V reprezentanci je že vrsto let. Nič drugače ne bo niti na tekmah proti Cipru in Albaniji. Bojan Jokić bo spet zavzel položaj na levi strani slovenske obrambe.

Prave zamenjave zanj na levem boku ni, zato ne čudi, da se pri 26 letih ponaša že s kar 56 reprezentančnim nastopi. Čez teden bosta ob njegovem imenu skorajda zagotovo še dva več. Se bodo ob imenu Slovenije na lestvici skupine E kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014 po petkovi tekmi proti Cipru pojavile tudi prve točke? "Verjamem, da se bodo. Igrali bomo doma, igrali bomo na zmago. Od samega začetka moramo voditi igro in čim prej zadeti. Vemo, kaj nam ta tekma lahko prinese. Prvo zmago, ki bi bila velik plus za samozavest pred nadaljnjimi tekmami," pravi Bojan Jokić, ki se zaveda, da na zadnjih tekmah vse ni bilo tako, kot bi moralo biti.

"Popraviti moramo nekatere malenkosti. Moramo več streljati na nasprotnikov gol. Sam sem sicer mnenja, da proti Švici in Norveški niti ni bilo tako slabo, kot kaže končni rezultat, a dejstvo je, da nismo bili pravi. Pokazati bomo morali več. Vedno smo morali pokazati nekaj več. Ko je tako, pa se ujamejo tudi druge stvari. Potem pride tudi sreča, ki nam v zadnjem času ni bila naklonjena," je povedal branilec Chieva iz Verone. Tudi on se strinja s tem, da bo treba prevzemati več odgovornosti in pokazati več poguma. "Tako je. Vsi moramo vedeti, kaj so naše naloge. Od branilcev, vezistov do napadalcev. Moramo biti bolj konkretni. Smo zrela reprezentanca, ki je že nekaj časa skupaj. Ne smemo dopustiti, da se nam ponavljajo napake, ki so se nam dogajale v zadnjih tekmah," je prepričan Jokić.

Naj se vrne stari, dobri Ljudski vrt

O Ciprčanih, s katerimi se bodo slovenski reprezentanti pomerili v petek zvečer, ima dobro mnenje. "So nasprotnik po meri, a so hkrati tudi zelo nevarni. V zadnjih letih so zelo napredovali. Primerjal bi jih z Grki. Dobro, res je, da so naredili veliko manj, a igrajo zelo podobno. So tehnično podkovani in hitri, zato bomo morali biti od samega začetka agresivni in ne bomo smeli dopustiti, da se razigrajo," je še povedal izkušeni branilec, ki zatrjuje, da je vzdušje v ekipi kljub slabšemu začetku še vedno zelo dobro."Vzdušje je takšno, kot je bilo vedno. S tem nikoli nismo imeli težav. Slabši rezultati nas niso potrli. Vsi verjamemo, da bomo že v petek zmagali, potem pa nadaljevali dobre rezultate in se vrnili iz izgubljenega položaja," pravi.

Vesel je tudi, da je tokrat zraven kapetan Samir Handanović, ki ga je na prvih dveh tekmah kvalifikacij s soigralci pogrešal. "On je za našo ekipo velik plus. Je zelo dober vratar, o tem sploh ni treba razglabljati, ob tem pa veliko pripomore tudi k vzdušju v ekipi. Da je tokrat zraven, je velika prednost. Zdaj, ko je vratar Interja, pa je še bolj pomemben za nas. Ko ga nekateri mlajši igralci vidijo in lahko trenirajo z njim, jim to zagotovo pomeni veliko. Vlije jim samozavest," je o vratarju številka ena govoril Jokić. Za konec še vprašanje o navijačih. Bo Ljudski vrt poln? "Upam, da bo. Vedno upam, da bo. Naj bo v petek zvečer to spet stari, dobri Ljudski vrt iz preteklih reprezentančnih tekem, ki smo jih odigrali v Mariboru," je sklenil Jokić.

Ne spreglejte