Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
17. 3. 2014,
8.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Josip Iličić Siniša Anđelković Samir Handanović Zlatan Ljubijankić

Ponedeljek, 17. 3. 2014, 8.04

8 let

Jan Oblak čaka na sestanek tik pred tekmo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Jan Oblak odšteva ure do srede in velikega finala lige Europa, v katerem se bo Benfica pomerila proti Sevilli. Ali bo v Torinu igral, še ne ve.

Vid Belec: Olhanense je v zadnjem krogu portugalskega prvenstva izgubil v gosteh pri Vitorii Setubal z 1:2, padel na zadnje mesto lestvice in se poslovil od elite. Slovenski vratar je vrata gostov branil od prve do zadnje minute.

Samir Handanović: Inter je v nedeljo v italijanskem prvenstvu gostil Lazio in zmagal s 3:1 ter si zagotovil mesto v Evropi v naslednji sezoni. Tekma je minila v znamenju dolgoletnega nogometaša Milančanov Javierja Zanettija, ki odhaja v pokoj in se je poslovil od domačih navijačev. Handanović je branil od prve do zadnje minute.

Jan Oblak: Slovenskega vratarja pri porazu na derbiju proti Portu ni bilo niti na klopi Benfice, ki si je že pred časom zagotovila naslov prvaka. Lizbončani so v gosteh klonili z 1:2. Škofjeločan z nestrpnostjo pričakuje sredo in veliki finale lige Europa v Torinu, kjer se bo Benfica pomerila s Sevillo. Ali bo igral, še ne ve. Trener Lizbončanov bo odločitev podal na sestanku tik pred tekmo. Zdi se, da bo bil tisti, ki bo stal med vratnicama Benfice, ta lovi novo evropsko krono.

Siniša Anđelković*: Palermo je v drugi italijanski ligi pred domačimi navijači z remijem proti Virtusu (1:1) proslavil preboj med elito, ki si ga je zagotovil že krog pred tem. Kranjčan je igral od prve do zadnje minute.

Gregor Balažic: Karpaty je v ukrajinskem prvenstvu doma izgubil proti Metalistu z 2:4. Prekmurski branilec je igral 90 minut za domače.

Mišo Brečko: Köln si je že zagotovil vrnitev med elito, v zadnjem krogu druge nemške lige pa izgubil v gosteh pri FSV Frankfurtu z 0:2. Kapetan Kölna in dolgoletni slovenski reprezentant je igral vso tekmo.

Boštjan Cesar: Chievo je v predzadnjem krogu italijanske prve lige gostoval pri Cagliariju in zmagal z 1:0. S tem si je tudi teoretično zagotovil obstanek med elito. Kapetan slovenske reprezentance je v moštvu iz Verone tudi tokrat igral od prve do zadnje minute.

Branko Ilić: Hapoel Tel Aviv je v prvi izraelski ligi doma izgubil proti Hapoelu Be'er Shevi z 1:2. Ljubljančan tokrat ni igral. Ni ga bilo niti na klopi za rezervne nogometaše.

Bojan Jokić: Villarreal je v španskem prvenstvu pred domačimi navijači visoko, s 4:0, premagal Rayo Vallecano. Kranjčan je igral vso tekmo.

Dejan Kelhar*: Vodilna Crvena zvezda je povsem blizu naslova srbskega prvaka. V zadnjih dveh krogih potrebuje le še eno zmago, saj je tokrat z 2:0 zmagala v gosteh pri Slobodi iz Užic. Izkušeni slovenski igralec je igral 90 minut.

Miral Samardžić: Vodilni Šerif iz Tiraspola še naprej kraljuje v Moldaviji in si je že zagotovil naslov prvaka. Tokrat je brez zadetkov remiziral proti Verisu pred domačimi navijači.

Andraž Struna: PAS Giannina je grško prvenstvo končal na 11. mestu, Koprčan pa je v sezoni zbral 30 nastopov.

Valter Birsa: Po zmagi na mestnem derbiju je Milan v Italiji spet razočaral. Tokrat je izgubil z 1:2 v gosteh pri Atalanti. Primorec, ki ima težave s poškodbo, tudi tokrat ni igral.

Josip Iličić: Fiorentina je v italijanskem prvenstvu zmagala z 1:0 v gosteh pri Livornu. Kranjčan je igral 55 minut.

Kevin Kampl: Prvak Red Bull Salzburg je tokrat razočaral in v prvi avstrijski ligi izgubil v gosteh pri Wolfsbergerju z 0:2. Tudi s pomočjo slovenskega vezista, ki je igral vso tekmo in prejel rumeni karton.

Andraž Kirm: Groningen se je prebil v finale končnice za ligo Europa, potem ko je na drugi tekmi polfinala Vitesse na njegovem igrišču premagal kar s 4:1. Žal brez pomoči slovenskega vezista, ki je bil na klopi.

Rene Krhin: Bologna je krog pred koncem italijanske prve lige izgubila doma proti Catanii z 1:2 in že zapravila možnosti za obstanek. Slovenski vezist je pri novem razočaranju Bologne sodeloval v prvem polčasu.

Jasmin Kurtić: Torino je v prvi italijanski ligi remiziral doma proti Parmi remiziral z 1:1. Tudi s pomočjo slovenskega vezista, ki je igral vso tekmo.

Dejan Lazarević:* Chievo je v predzadnjem krogu italijanske prve lige gostoval pri Cagliariju in zmagal z 1:0. S tem si je tudi teoretično zagotovil obstanek med elito. Lazarević ni igral.

Dalibor Stevanović:* Slask iz Vroclava bo v poljskem prvenstvu na delu danes. Gostil bo Widzew Lodz.

Robert Berić:* Sturm iz Gradca je po izpadu iz pokala konec tedna v prvi avstrijski ligi zmagal z 2:1 proti Austrii na Dunaju. Tudi po zaslugi nekdanjega napadalca Maribora, ki je v 75. minuti zabil prvi gol na tekmi. Krčan je pri desetih prvenstvenih zadtekih v sezoni.

Roman Bezjak: Pri zmagi Ludogorca s 3:2 nad Razgradom v gosteh v prvi bolgarski ligi ni sodeloval.

Zlatko Dedić*: Dynamo Dresden, nekoč sloviti nemški klub, se poslavlja od druge lige, potem ko je v zadnjem krogu druge nemške lige pred domačimi navijači izgubil proti Arminii Bielefeld z 2:3. Gostje so pred 30 tisoč gorečimi navijači iz Dresdna vodili že z 2:0, pristaši domačega kluba so zato začeli povzročati nerede in začasno prekinili tekmo, ob polčasu je na igrišče prišel tudi Koprčan, in začel se je preobrat domačega moštva. V 74. minuti je Dynamo zadel za 2:2, kar je bil rezultat, ki je Dresdenčanom zagotavljal mesto v dodatnih kvalifikacijah za obstanek, a že dve minuti za tem so gostje zadeli še tretjič in Dynamo se je moral sprijazniti z izpadom.

Zlatan Ljubijankić*: V prvi japonski ligi je Omiya Ardija brez pomoči slovenskega napadalca, ki je poškodovan, izgubila doma proti ekipi Urawa Reds z 0:2.

Tim Matavž: PSV je nizozemsko prvenstvo, katerega regularni del se je končal pred tednom dni, končal na četrtem mestu. Primorski napadalec že uživa v počitnicah v domačih krajih.

Milivoje Novaković*: Izkušeni slovenski golgeter je prekinil niz treh zaporednih porazov Shimizu S-Pulsa v prvi japonski ligi. Novaković in soigralci so tokrat remizirali z 1:1 v gosteh pri Sanfreccu. Predvsem po zaslugi Ljubljančana, ki je v 52. minuti zadel za 1:1.

Nejc Pečnik: Vodilna Crvena zvezda je povsem blizu naslova srbskega prvaka. V zadnjih dveh krogih potrebuje le še eno zmago, saj je tokrat z 2:0 zmagala v gosteh pri Slobodi iz Užic. Izkušeni slovenski igralec je igral 90 minut in v 40. minuti postavil končni izid.

Ne spreglejte