Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 6. 2011,
8.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tim Matavž Milivoje Novakovič Andraž Kirm

Petek, 3. 6. 2011, 8.32

8 let

Iličič namesto Kirma, kdo s Korenom?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska nogometna reprezentanca se je na četrtkovem treningu prepričala o specifičnih razmerah, ki vladajo na Ferskih otokih. Od prve minute naj bi zaigral Josip Iličič, Andraž Kirm pa bo na klopi.

Selektor Matjaž Kek je po treningu v Toftirju (kot vedno) izrazil spoštovanje do tekmeca, a hkrati poudaril kakovost svoje ekipe. Pogosto pa se omenjajo morebitne težave z igriščem v Toftirju, ki so ga sicer slovenski nogometaši že preizkusili. Tudi prebivalci Ferskih otokov in celo Ossur Hansen, strelec znamenitega izenačujočega gola proti slovenski vrsti v kvalifikacijah za SP 2002, pravi, da so se v ferski nogometni zvezi zavestno odločili za igranje v Toftirju zaradi težjih pogojev, kot so ožje igrišče, višja trava, veter in nizke temperature. Zaradi premehkega igrišča je slovenska reprezenanca opravila krajši trening od načrtovanega, pred dvobojem pa bo od gostiteljev zahtevala, da bi igralno površino pred dvobojem povaljali.

V slovenskem taboru se na specifične razmere pri ''ribičih'' ne ozirajo preveč, a hkrati se zavedajo, da je ta tekma, ki jo bo sodil Avstrijec Oliver Drachta, za Slovenijo ključna v teh kvalifikacijah. V primeru, da ne bi zmagala, bi si bistveno zmanjšala možnosti za uspešen razplet na koncu. Slovenija je po šestih tekmah z osmimi točkami na drugem mestu v skupini C, vodi Italija s 13 točkami s petih tekem, jutrišnji tekmeci Slovenije pa so na zadnjem mestu z eno točko. "Mi moramo iti v tekmo zbrani, mirni in osredotočeni na svoje naloge. Poskušali bomo čim prej zadeti, toda tekma traja 90 minut. Naš cilj je, da po tej uri in pol domov odidemo s tremi točkami," pred tekmo pravi kapetan Robert Koren. Selektor bo pot do želenih treh točk iskal z napadalno igro, kateri bosta v konici napada dajala ton najboljša strelca Kölna in Groningena, Milivoje Novakovič in Tim Matavž. Jeseni sta mrežo Fercev v Ljubljani zatresla štirikrat, blestel pa je predvsem Primorec.

Če je selektor že določil udarni napadalni dvojec, pa ima nekoliko več sladkih skrbi pri sestavi osrednjega dela zvezne vrste. Bo kapetan združil moči z Aleksandrom Radosavljevičem ali Arminom Bačinovičem? Na zadnji kvalifikacijski tekmi je dobil prednost mlajši Mariborčan, ki je zaradi kazni kartonov preskočil pokalno poslastico Palerma z Interjem.

V dobri formi je tudi izkušeni Kranjčan, ki bi se lahko v začetni postavi znašel s someščanom Josipom Iličičem. ''Jojo'' je bil v prvi enajsterici tudi v Belfastu, a je moral nato zaradi poškodbe kmalu zapustiti zelenico. Tokrat se bo preizkusil na levi strani, kjer ponavadi kraljuje Andraž Kirm. Ker pa se je poljski prvak z Wislo priključil pripravam kot zadnji, Gorenjec pa je sezono v Palermu končal v izjemni formi, bo prednost - resda ne na njegovi najljubši igralni strani - dobil Iličič.

Ne spreglejte