Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
9. 11. 2016,
14.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Benjamin Verbič Srečko Katanec kvalifikacije za SP 2018 nogomet

Sreda, 9. 11. 2016, 14.00

6 let, 7 mesecev

Sredin trening slovenske nogometne reprezentance

Idila v taboru Srečka Katanca

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Po zelo uspešnem oktobru v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018, zmagi nad Slovaško in remiju z Anglijo se slovenska nogometna reprezentanca pripravlja na petkovo nadaljevanje kvalifikacij, gostovanje na Malti. Na zadnjem treningu pred odhodom na pot je na najboljše slovenske nogometaše ob idili, ki jih obkroža na Brdu pri Kranju, posijalo še sonce.

Slovenska nogometna reprezentanca se bo v petek ob 20.45 v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 v Ta'Qualiju pomerila z Malto. V ponedeljek ob isti uri jo čaka še prijateljska tekma proti Poljski v Vroclavu, ki bo njena zadnja v letošnjem letu.

Utrinki s sredinega treninga:

Po uspehih na tekmah proti najzahtevnejšima tekmecema v kvalifikacijski skupini F in pomiritvi strasti v primeru Kevina Kampla ter ob dejstvu, da jih čaka tekma z najlažjim tekmecem je na Srečka Katanca in njegove varovance v sredo posijalo še sonce. Srečali so se na tretjem in hkrati zadnjem treningu na slovenskih tleh pred petkovo tekmo.

Že tako lepa okolica na Brdu pri Kranju je ob soncu, ki je tokrat sijalo z neba, postala še bolj idilična. Tamkajšnji novi trening center je pomagal zgraditi zdaj že nekdanji predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin, medtem pa je postal prvi mož evropskega nogometa in zasedel vrh Uefe.

Selektor je po 15 minutah zaprl trening

Nogometaši so trenirali v idiličnem vremenu. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Nogometaši so trenirali v idiličnem vremenu. Foto: Žiga Zupan/Sportida Poleg vremena so idilične tudi razmere, ki vladajo v slovenski reprezentanci. Selektor je imel pred tokratnim zborom res veliko težav (poleg Kampla so zaradi poškodbe odpadli tudi Roman Bezjak, Robert Berić in Bojan Jokić), a k sreči se te niso nadaljevale. Razen Jokića, ki je kljub poškodbi z reprezentanco in niza kroge okoli nogometnega igrišča, se na novo ni poškodoval nihče.

Pripravljena bosta tudi kapetan Boštjan Cesar in vezist Rene Krhin, ki v zadnjem času nista igrala. Sredin trening je bil za javnost odprt le prvih 15 minut. Za tem je Katanec verjetno skušal uigravati taktične različice, s katerimi se namerava lotiti Malte, ki je po štirih tekmah še brez točk. Selektor Slovenije in nogometaši bodo seveda skušali poskrbeti, da bo tako ostalo tudi v petek zvečer.

Benjamin Verbič: Ne bo nam lahko

"Ne bo nam lahko, Malto smo včeraj tudi analizirali s pomočjo videoposnetkov in videli, da je to nasprotnik, ki ga ne smemo podcenjevati. Gre za dobro, organizirano ekipo, ki je nevarna predvsem v protinapadih in je reprezentancam v naši skupini že povzročala preglavice. Vemo pa, da smo boljši, in to bomo skušali dokazati tudi na igrišču. Treba bo dati vse od sebe," je pred treningom dejal Benjamin Verbič, ki bo tudi tokrat verjetno igral od prve minute.

Benjamin Verbič opozarja na nevarnosti, a verjame, da bo Slovenija na Malti zmagala. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Benjamin Verbič opozarja na nevarnosti, a verjame, da bo Slovenija na Malti zmagala. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Čim prej bo treba zadeti

"Lepo je, ker je končno posijalo sonce. Po hladnih dneh na Danskem se gostovanja na Malti, kjer bo topleje, že veselim," je skozi smeh povedal nogometaš danskega prvaka Köbenhavna.

"Čim prej moramo zadeti. Ko nam bo to uspelo, bo vse skupaj lažje," je še dejal 22-letni nogometaš. "Za zdaj se taktičnim zadevam še nismo preveč posvečali. Danes bo verjetno že drugače. Selektor bo povedal, kaj in kako, mi pa ga bomo morali upoštevati. V petek je zmaga nujna," je pred sredinim treningom še povedal nekdanji član Celja, ki je v izbrani vrsti do zdaj zbral sedem nastopov. Na prvi zadetek v dresu Slovenije še čaka. Kdo ve, morda ga dočaka prav na Malti.


Pred tekmo z Malto:

Ne spreglejte