Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 9. 2014,
19.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Hermann Maier avstrijska nogometna reprezentanca

Ponedeljek, 1. 9. 2014, 19.42

8 let

Hermann Maier zakorakal v nogometne vode

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Avstrijska nogometna reprezentanca si bo mentalno trdnost in psihološko prednost v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2016 v Franciji skušala okrepiti s pomočjo velikega Herminatorja.

Nekdanji sloviti avstrijski alpski smučar Hermann Maier je sprejel povabilo in bo v reprezentanci deloval kot "mentalni trener". Enainštiridesetletni Maier, ki je v alpskem smučanju dosegel vse, kar se da doseči, bo nogometašem z znanjem in bogatimi izkušnjami pomagal dosegati boljše rezultate. Večkratni svetovni in olimpijski prvak uživa v svoji domovini velikanski ugled, njegova športna odličnost pa ni bila nikoli nekaj samoumevnega, temveč je izjemne dosežke dosegal na račun neomajne volje, s katero je premagal tudi takšne ovire, ki so bile na prvi pogled nepremagljive.

Štirikratni zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala alpskih smučarjev je v karieri osvojil 54 zmag v svetovnem pokalu, pred njim je le legendarni Šved Ingemar Stenmark, ki je slavil na 86 tekmah.

"Svoje bogate izkušnje želim prenesti na nogometaše ter jih naučiti, kako dosegati zadane cilje. Nimam izobrazbe športnega psihologa, prav tako nisem noben guru, vendar pa verjamem v uspešnost našega sodelovanja," je dejal Maier, ki je v nesreči z motorjem leta 2001 skoraj ostal brez noge, utrpel je odprti zlom golenice, a se je po dolgotrajni rehabilitaciji pobral in se nato uspešno vrnil v smučarsko karavano.

Vztrajnost in trdna volja, ki ju občudujejo

"Občudujemo njegovo vztrajnost in trdno voljo, saj se je vrnil po hudih poškodbah," je bil s sodelovanjem z velikim Herminatorjem zadovoljen avstrijski selektor Marcel Koller. Sodelovanje so medijem razkrili na novinarski konferenci na Dunaju.

Maier, eden najboljših alpskih smučarjev vseh časov, je v bogati karieri osvojil dve zlati olimpijski kolajni, v japonskem Naganu leta 1998 v veleslalomu in superveleslalomu, trikrat je bil najboljši na svetovnih prvenstvih, skupni zmagovalec svetovnega pokala pa je bil v sezonah 1997/1998, 1999/2000, 2000/01 in 2003/04.

Avstrija si bo nastop na evropskem prvenstvu skušala zagotoviti v kvalifikacijski skupini G s Švedsko, s katero se bo merila prihodnji ponedeljek, Rusijo, Črno goro, Liechtensteinom in Moldavijo. Neposreden nastop v skupinskem delu prvenstva si bodo priborile prvo- in drugouvrščene ekipe skupin ter najboljša tretjeuvrščena ekipa. Osem preostalih tretjeuvrščenih moštev po skupinah pa se bo merilo v dodatnih kvalifikacijah.

Slovenijo v ponedeljek čaka uvodna tekma kvalifikacij v skupini E s starimi znanci, Estonijo.

Ne spreglejte