Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
14. 11. 2012,
21.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Samir Handanović Slaviša Stojanović Goran Cvijanović

Sreda, 14. 11. 2012, 21.21

8 let

Handanović: Če preveč menjaš, je tako

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
''Za nov sistem je potreben čas,'' po novem porazu na klopi Slovenije sporoča selektor Slaviša Stojanović. ''Nekaj je bilo dobrega, nekaj pa slabega,'' dodaja kapetan Samir Handanović.

Slovenija je v Skopju proti Makedoniji, čeprav je ta igrala močno zdesetkana, zabeležila nov poraz. Ta seveda ni usoden, šlo je za prijateljsko tekmo, a tako kot vsak ni prijeten. Tudi zavoljo slabega vzdušja, ki se je okoli izbrane vrste naselil po slabem začetku kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014. Nogometna javnost seveda ni zadovoljna, na udaru je tako kot vedno v zadnjem času selektor, ki se je tokrat odločil za nekoliko drugačno taktično postavitev, v kateri so priložnost dočakali nekateri povratniki in tisti, ki doslej niso igrali veliko oziroma sploh nič. V drugem polčasu, ko sta na igrišče prišla Andraž Kirm in Josip Iličić, ki pa na naslednji kvalifikacijski tekmi proti Islandiji nimata pravice nastopa, je Slovenija zaigrala veliko bolje, a vseeno ne dovolj dobro, da bi se izognila porazu. ''Vedeli smo, da bomo preizkusili nekatere nove različice. Da bomo priložnost ponudili nekaterim, ki doslej niso igrali veliko. Ker je šla tekma v smeri, kot si nismo želeli, smo v drugem polčasu zaigrali z nekaterimi bolj standardnimi igralci. Dobil sem informacije, ki sem jih rabil za naprej. Tekma je služila kot dober test. Da bomo vedeli, kaj in kako postaviti izhodišča za naprej,'' je po četrtem porazu v letošnjem letu dejal selektor Slaviša Stojanović. ''Bilo je preveč individualnih napak, da bi lahko upali na zmago. V drugem polčasu smo igrali veliko bolje, kar je normalno, saj se igralci, ki so igrali v drugem delu, med seboj poznajo veliko bolje,'' je še povedal selektor in dodal. ''Sem pa pričakoval malce več kreacije od zvezne vrste v prvem polčasu in tudi več nevarnosti za nasprotnika v konici napada. Za nov sistem potrebujemo čas. Ni pa bilo to tisto, kar sem pričakoval.''

Nekaj dobrega, pa tudi nekaj slabega

Po tekmi je pred novinarje stopil tudi Samir Handanović, ki je bil tokrat presenetljivo med najslabšimi na igrišču. Ne zgodi se dostikrat, da je slab, tokrat je bil. Gol Agima Ibraimija za vodstvo Makedonije s 3:1 je izključno njegova krivda, česar se verjetno zaveda. Tokrat o tem ni govoril. ''Bilo je nekaj dobrega, pa tudi nekaj slabega. Manjkajo nekatere stvari. Če preveč menjaš, je tako. Ne bi pa rekel, da se je v nas naselil strah. Morda manjka le malce žara. Vse skupaj bo treba dobro analizirati,'' je bil po tekmi kratek in jedrnat kapetan slovenske izbrane vrste.

''Skozi celotno tekmo smo imeli več od igre. Makedonci so zadeli iz dveh, treh priložnosti. Mi smo jih imeli več, a jih nismo izkoristili. Lahko pa vsi skupaj ugotovimo, da smo v drugem polčasu pokazali napredek v igri. Lahko bi se obrnilo tudi v drugo smer, če bi izkoristili še nekatere priložnosti, ki smo jih imeli,'' nam je po tekmi dejal Aleš Mertelj, ki je na igrišče prišel na sredini drugega polčasa. ''Če bi na začetku tekme zadeli z enajstih metrov, bi bilo verjetno drugače. To je res, a je nismo. Po tekmi razglabljati o tem, kaj bi bilo, če bi bilo, je brezpredmetno,'' je še povedal vezist Maribora.

Ko ne bo prejetega gola, bodo zmage

Prvič, odkar je postal reprezentant, je bil v začetni enajsterici Slovenije Goran Cvijanović. Na sredini igrišča ni igral slabo, zato ne čudi, da ga je selektor na igrišču pustil do samega zaključka tekme. ''Škoda, da smo spet prejeli zadetke. Treba bo odigrati tudi kakšno tekmo brez prejetega zadetka. Ko bo tako, se lahko nadejamo pozitivnega izida. V napadu bomo gol že zabili, doslej smo ga vedno. Moramo popraviti igro v obrambi, za kar se bomo morali potruditi vsi. Obramba se začne od napadalca. Ko bomo tekmo odigrali, brez da bi prejeli zadetek, bomo tudi zmagali. Verjemite, da bo tako,'' je dejal vezist slovenskega prvaka in verjetno zadel bistvo. Prav tekma brez gola v slovenski mreži je tisto, česar si že nekaj časa želi selektor. Žal je na klopi Slovenije še ni dočakal. ZDA, Škotska, Grčija, Romunija, Švica, Norveška, tudi Ciper, Albanija in zdaj še Makedonija. Niti enkrat Slovenija ni ohranila mreže nedotaknjene. Prejela je 17 golov na devetih tekmah. Odločno preveč. Se lahko na naslednjih tekmah kaj spremeni?

Ne spreglejte