Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
14. 3. 2012,
7.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mario Gomez Bayern Basel

Sreda, 14. 3. 2012, 7.21

8 let

Gomez: Kmalu me boste spet kritizirali

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V le tednu dni so nogometaši Bayerna prehodili pot od dna do vrha. Pred tekmo z Baslom jih ni bilo malo, ki so se bali katastrofe, zdaj Münchenčane slavijo vsi.

Po porazu na prvi tekmi osmine finala lige prvakov v Baslu z 0:1 in prvenstvenem debaklu v Leverkusnu deset dni za tem (0:2) se je trenerski stolček Juppa Heynckesa pošteno zamajal. Zaostanek za vodilno Borussio Dortmund v prvenstvu in predvsem dejstvo, da utegnejo Bavarci na poti do tako želenega finala lige prvakov obstati že v osmini finala po boju s švicarskim palčkom, je dal vodilnim ljudem najbolj trofejnega nemškega kluba pošteno misliti, ali je izkušeni nemški trener tisti, ki je kos najbolj zahtevnim nalogam. Po prvenstveni zmagi nad Hoffenheimom s 7:1 se je med navijače spet naselil optimizem, po nepozabni torkovi zmagi s 7:0 v ligi prvakov so vsi – od prvega do zadnjega -, bržčas prepričani, da Bayernu lahko uspe. Da se bo 19. maja na svojem dvorišču v Allianz Areni okitil s petim naslovom evropskega prvaka v zgodovini kluba.

Tisti, ki je s prvim golom proti Baslu začel prečudoviti bavarski večer, je bil v enajsti minuti tekme Arjen Robben. ''Nekaj neverjetnega je, ko v ligi prvakov zabiješ sedem golov. Zadnji tekmi, ki smo ju odigrali, sta bili nekaj neverjetnega. Na dveh tekmah smo zabili kar 14 golov. Zdaj smo drugim ekipam zagotovo dali jasno sporočilo, da se lahko borimo za vse lovorike,'' je po tekmi razlagal Nizozemec, ki je bil v zadnjih mesecih na udaru kritikov, a v najbolj pomembni tekmi sezone dokazal, da še vedno zna. Ob prvem je zabil še zadnji gol na tekmi, izkazal pa se je tudi z asistenco. ''Zadovoljen sem s svojo predstavo, zanimivo pa je, da sem imel pred tekmo kar nekaj težav z zdravjem. Nisem bil povsem pripravljen za igro. Bil sem na antibiotikih, saj sem bil v zadnjih dneh nekoliko prehlajen,'' je razkril 28-letni nogometaš, ki pa kljub odlični predstavi ni bil osrednja osebnost sijajne zmage. Naslovna vloga je seveda pripadla strelcu kar štirih golov Mariu Gomezu. ''Nogomet ni tako enostaven, kot se je zdelo tokrat. Vzdušje na štadionu nas je poneslo, po prvem golu pa je vse steklo natanko tako, kot bi si lahko le želeli. Bilo smo zelo samozavestni. Samozavest nam je dala visoka zmaga proti Hoffenheimu, ki je bila za nas zelo pomembna. Zdaj se je v ekipo spet naselila pozitivna energija, kar pred nadaljevanjem sezone obeta veliko,'' je razlagal napadalec, ki je v tej sezoni lige prvakov zadel že desetkrat, a še nikoli štirikrat na eni tekmi, kot mu je uspelo tokrat. ''Zabil sem štiri gole, kar je seveda neverjetno, a se dobro zavedam, da je to le nogomet. Če na naslednjih štirih tekmah ne bom zadel, me boste spet kritizirali,'' je novinarjem sporočil 26-letnik, ki je tudi proti Hoffenheimu zadel trikrat, pred tem pa se med strelce ni vpisal na štirih tekmah zapored. ''Pri treh izmed mojih štirih golov mi je odlično podal Franck Ribery. Ko ima napadalec na krilih tako vrhunska nogometaša, kot sta Ribery in Robben, ni težko zadevati,'' je soigralca, ki sta bila ob njem zagotovo prvi imeni srečanja, pohvalil nemški reprezentant.

Ne spreglejte