Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 1. 2009,
18.16

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 13. 1. 2009, 18.16

8 let, 5 mesecev

Gerič: Lačen sem igranja nogometa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaš Interblocka Dejan Gerič, ki je že od lanskega 17. avgusta odsoten od nogometnih zelenic, uspešno okreva po operaciji. Pred dvema tednoma je (že) začel teči …

Sedemnajsti avgust 2008 si bo ljubljanski vezist še kako dobro zapomnil … Takrat si je v 5. krogu PrveLige Telekom Slovenije eden glavnih akterjev takratne ljubljanske ekipe na srečanju proti Labodu Dravi poškodoval gleženj.

Na prvi pogled sila nedolžna poškodba je mlademu igralcu takrat preprečila polet na Otok, kjer se je mlada reprezentanca do 21 let v prijateljskem srečanju pomerila z angleškimi vrstniki. Takratne prve misli Dejana so bile … "Kako bom s takšno nogo sedaj odšel v Anglijo," se je nedvomno najbolj črnega dogodka v življenju za Sportal dotaknil Dejan Gerič.

Vrnitev da, vrnitev ne

A najhujše je šele sledilo. Vrnitev da, vrnitev ne … "Po vseh komplikacijah sem bil zelo zmeden, saj nisem več vedel, kaj je res in kaj ne. Takrat začneš že dvomiti, ali se boš kdaj sploh pozdravil in vrnil na igrišče, prav tako pa izgubiš na samozavesti. Moram priznati, da sem imel takrat kar krizo," se je nesrečnih pripetljajev nostalgično spomnil Dejan, ki so mu v najtežjih trenutkih ob strani stali punca, oči in mami. Namesto večkrat omenjenega povratka na nogometne zelenice je usoda hotela drugače. Zdravniki si niso bili ravno najbolj enotni, a zgodba je, žal za glavnega akterja, dobila epilog 20. novembra, ko je bil Gerič tudi operiran. In potem?

"Po operaciji sem bil najprej tri tedne na berglah. Zatem sem lahko šel v bazen, sledile so vaje za rehabilitacijo, … Minila sta dva tedna, odkar sem začel tudi teči, sedaj pa so na sporedu vaje z žogo, a brez duelov. Zaenkrat je v ospredju nabiranje kondicije," mirno nadaljuje Dejan, ki se bo ekipi, v duelih, priključil šele po vrnitvi iz Turčije, kje se bo ljubljanska zasedba od 24. januarja in do 3. februarja pripravljala pred nadaljevanjem spomladanskega dela sezone.

Dokazovanje Benedejčiču

Mladi slovenski reprezentant do 21 let kljub vsemu ostaja optimističen. Zaveda se, da je pred njim sila trdo delo in dokazovanje trenerju Igorju Benedejčiču, pod okriljem katerega obetavni nogometaš še ni zaigral. Pa vendar … Priložnost bo imel kaj kmalu.

"Moram priznati, da sem že pošteno lačen igranja nogometa. Komaj čakam, da se vse skupaj že začne. To je bila velika muka, večje v življenju še nisem doživel," je za konec z nekoliko otožnim glasom dejal 20-letni igralec, ki bo bržkone že med kandidati na uvodnem srečanju spomladanskega dela sezone, ko bodo Ljubljančani gostili zadnjeuvrščeno ekipo Luke Koper.

Ne spreglejte