Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
21. 6. 2011,
14.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Olimpija

Torek, 21. 6. 2011, 14.48

8 let

General Mijo že spremljal Olimpijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Olimpije se bodo v prvem predkrogu lige Europa pomerili s Širokim Brijegom, ki se že pripravlja na Ljubljančane. V ponedeljek je remiziral s Šibenikom, ki ga trenira Vjekoslav Lokica.

Ko je Olimpija v soboto gostovala v Zagrebu, jo je na tribunah (ne)hote spremljal tudi predsednik Širokega Brijega Zlatan ''Mijo'' Jelić. Nekdanji general hrvaške vojske, ki je hercegovskemu mestecu podaril vrhunske športne objekte, na tribunah verjetno ni slutil, da bo usoda njegov klub še enkrat povezala z ljubljanskim. ''On je odličen predsednik. Dobro vodi klub, kateremu je omogočil imenitne pogoje. Ko sem bil v Širokem Brijegu, me je navdušilo predvsem središče za trening,'' je Sportalu zaupal Vjekoslav Lokica.

Lokica remiziral s Širokim

Hrvaški strateg se je po odhodu iz finančno obubožanega Primorja vrnil v Dalmacijo in prevzel Šibenik, ki v zadnjih mesecih doživlja strahovito krizo. Kot da bi imel šesti čut za vodenje ekip, ki razpolagajo z prazno klubsko blagajno. ''Žal je tak nogomet. Povsod so težave. Spremljal sem razplet s Primorjem in lahko rečem, da mi je kluba zelo žal,'' je priznal nekdanji strateg Ajdovcev, ki je v ponedeljek odigral prijateljsko tekmo s Širokim Brijegom. Mreža Šibenika je ostala nedotaknjena, podobno se je godilo na drugi igralni polovici, tako da gledalci niso videli zadetkov. ''V pogovoru s prijateljem Mariom Ćutukom, ki vodi Široki Brijeg (nasledil je Blaža Sliškovića, op. p.), sem izvedel, da išče klub še dva bočna igralca. Ker je možna registracija šele od 1. julija, bo prvo tekmo z Olimpijo odigral v podobni sestavi kot s Šibenikom. Ćutuk neguje slog 4-2-3-1, s čvrsto obrambo in veliko taktične discipline. Veliko orožje predstavljajo tudi nevarni Brazilci.''

Kakšne pa so po mnenju hrvaškega strokovnjaka možnosti Olimpije s hercegovskim klubom, ki je v minuli sezoni dvakrat osmešil ''zmaje''? ''Lansko tekmo v Domžalah sem gledal. Lahko potrdim, da je Olimpija sedaj veliko boljša, Široki pa je nekje na podobni kakovostni ravni. Pričakujem izenačen dvoboj, Olimpija pa ima veliko več možnosti za napredovanje kot pred letom dni,'' je še napovedal. Ali gre verjeti njegovim besedam, bo razkril prihodnji četrtek, ko bodo Ljubljančani gostovali na štadionu Pecara. Morda pa jih bodo gostitelji zaradi lahkotnega napredovanja v sezoni 2010/11 tudi podcenjevali, kar bi lahko Kosičevi četi predstavljajo pomembno vodo na mlin.

Ne spreglejte