Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Četrtek,
5. 1. 2012,
13.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Gary Cahill Chelsea

Četrtek, 5. 1. 2012, 13.39

8 let

Gary Cahill zahteva 100.000 funtov

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Boltonov igralec Gary Cahill za prestop k Chelseju zahteva 100.000 funtov tedenske plače in 4 milijone funtov dodatka v nagradah.

Po razkritju finančnih zahtev angleškega reprezentanta razumemo izjavo trenerja Chelsea Andreja Villasa-Boasa, da sta Chelsea in Cahill kilometre narazen. Londonski klub naj bi branilcu ponudil majhno povišico tedenske plače, ki sedaj znaša okoli 45.000 funtov, pa tudi dodatek v nagradah naj bi bil bistveno manjši od zahtevanega.

Bolton in Chelsea sta se že sporazumela za odškodnino v višini 7 milijonov funtov, Bolton pa je dal nogometašu dovoljenje, da se pogovarja z londonskim klubom. Stranki sta se do zdaj srečali enkrat samkrat in ostali vsaka na svojem bregu. Chelsea verjame, da ima pri prestopu Cahilla na Stamford Bridge prednost pred angleškimi tekmeci. Tottenhama Gary očitno več ne zanima, potem ko je poleti zanj ponudil 13 milijonov funtov. Tudi pri Arsenalu ni nič novega – pred šestimi meseci je ustavil pogajanja. Ker kot vse kaže tudi Manchester United in Manchester City ne bosta prepričevala Cahilla, bi lahko bil Chelsejev najresnejši tekmec Liverpool.

Tabor Garyja Cahilla je prepričan, da so zahteve – 100.000 funtov tedenske plače in 4 milijone funtov dodatka v nagradah – razumne glede na njegov renome, glede na to, da je star 26 let in glede na to, da mu pogodba z Boltonom poteče čez slabih šest mesecev, natančneje 30.6.2012.

Cahill se presneto dobro zaveda, da bo poleti 2012 še v boljši pogajalski poziciji kot je zdaj, saj vsakemu kupcu Boltonu ne bo treba odšteti odškodnine in bo imel posledično več denarja na voljo samo zanj. In če se bo odločitev zavlekla v poletje, bomo priča pravemu mesarskemu klanju med klubi, ki bodo hoteli Cahilla. V veljavo bo stopilo načelo: kdo da več, Gary pa bi lahko iztržil tudi višjo ceno, kot jo je sam postavil. Angleškim klubom bi se lahko pridružili tudi drugi evropski klubi.

Takšnega scenarija se najbolj boji Bolton, saj bo ostal brez vsega: brez nogometaša in brez odškodnine. Po vodi bi splavalo najmanj 7 milijonov funtov, kolikor mu jih je obljubil Chelsea. Cahill je na sredini tekmi Boltona v Premier League na gostovanju pri Evertonu dal zmagoviti gol in prinesel pomembne tri točke klubu, ki mu grozi izpad v drugo ligo. A morebiti je bila to njegova zadnja tekma za Bolton. V naslednjem 21. krogu bi lahko igral že za kakšen drug angleški klub. Obstaja pa tudi opcija, da bo Gary do konca sezone 2011/2012 obsedel na klopi in sploh ne bo več igral. Bolton bo namreč izjemno jezen, če Cahill ne bo popustil v svojih zahtevah in bo tako odgnal vse morebitne kupce. A bo moral v primeru, da bo branilec ostal v klubu, hitro pogasiti svojo jezo, saj ga bo krvavo potreboval v drugem delu sezone, ko se bo krčevito boril za obstanek. S Cahillom bo vsekakor imel večje možnosti za končni uspeh.

A šestindvajsetletni nogometaš je pripravljen sprejeti obe vlogi: ali bo igral za Bolton ali pa bo sedel na klopi. Povsem jasno mu je namreč, da bodo kupci poleti 2012 čakali v vrsti in da si bodo podajali kljuke. To so pa zanj vsekakor sladke skrbi. Njegovo samozavest je podprta tudi z dejstvom, da mu cena v zadnjem času vztrajno narašča. Julija 2008 je bil na nogometni tržnici ovrednoten na 4 milijone evrov, avgusta letos pa že 13 milijonov. In če bo prestopil v kakšen večji klub in se bo izkazal, bo z vsakim letom vreden več.

Angleški selektor Fabio Capello je Garyja Cahilla na prijateljski tekmi proti Švedski postavil v udarno enajsterico in ga na igrišču obdržal vseh 90 minut igre. Morebiti je branilec prepričal italijanskega stratega in ga bo uvrstil tudi v selekcijo, ki bo nastopila na Euru 2012. In če postavimo špekulacijo, da bo Cahill v primeru nastopa zasijal v polnem sijaju, bo njegova cena po evropskem prvenstvu še narastla in fant bi lahko svoji sedanji finančni postavki - 100.000 funtov tedenske plače in 4 milijone funtov dodatka v nagradah - še zvišal. Garyju se vsekakor nikamor ne mudi.

Ne spreglejte