Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 4. 2016,
11.04

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Natisni članek

Andrej Dobovičnik slovenska futsal reprezentanca

Sreda, 13. 4. 2016, 11.04

7 let, 11 mesecev

Zdesetkanim Slovencem ni uspelo, na svetovno prvenstvo Španci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Slovenskim futsalistom ni uspel veliki met. Na severu Afrike v mestecu Mellila so na povratni tekmi kvalifikacij za SP izgubili s Španijo z 1:5 in ostali praznih rok. Edini zadetek za Slovenijo je dosegel Anže Širok. 

Sam rezultat ne odraža pravega razmerja moči na igrišču, saj so Slovenci še pet minut pred koncem držali izid, ki bi jih prvič popeljal na svetovno prvenstvo. Ko pa je Raul Campos zadel še svoj drugi zadetek na tekmi in povišal na 3:1, je bila tekma bolj ali manj odločena. Španci so v zadnji minuti zadeli še dvakrat in preprečili čudež.

Ob vsem tem je potrebno še povedati, da je Slovenija igrala brez treh nosilcev. Alen Fetić, ki je Sloveniji priboril zmago na prvi tekmi, zaradi kartonov ni smel nastopiti, Gašper Vrhovec je izpustil tekmo zaradi zlomljenga nosa, največji šok za Slovence pa je pomenila odstotnost kapetana Igorja Osredkarja, ki si je v petek poškodoval ligamente v desnem kolenu. Osredkar je sicer bil na klopi, a bolečina je bila prehuda, da bi pomagal soigralcem.

Andrej Dobovičnik, selektor Slovenije: "Tekma je bila zelo napeta do zadnjih minut, ko smo imeli Špance še v šahu. Z ne dovolj energije smo želeli pritisniti na žogo, a so dovolj izkušeni, da so nam zabili še dva gola. Težko je bilo igrati brez treh igralcev, ki so okostje te ekipe. Bi pa na tem mestu pohvalil vse igralce, ki so stopili na parket. Igrali so disciplinirano in požrtvovalno. Vesel sem, ker imamo material, s katerim bomo delali in skušali sestaviti dobro ekipo za evropsko prvenstvo 2018!"

Damir Puškar, reprezentant Slovenije: "Razočarani smo, ker smo od te tekme pričakovali več. Potekala je podobno kot Mariboru, le da so tokrat agresivni Španci zabili za 1:0. Njihova zmaga je zaslužena, smo pa pustili več kot le odličen vtis. Vsi so nam čestitali. Bistveno je, da smo dali vse od sebe, mirne vesti se pogledamo v ogledalo. Gremo dalje, vemo pa, da lahko naredimo še kak odmeven rezultat!"

Anže Širok, strelec gola za Slovenijo: "To je tekma, po kateri bo ostal grenak priokus. Celo tekmo smo držali visok nivo igre, v zadnjih minutah pa so Španci prelomili na svojo stran. V zadnjih minutah so nam tudi malce moči opešale."

Kvalifikacije za SP 2016- povratne tekme:

Torek, 12. april:
Španija* : Slovenija 5:1  (1:1) /0:1/
1:0 Raul Campos (3.), 1:1 Širok (6.), 2:1  Ortiz (24.), 3:1 Raul Campos (35.), 4:1 Miguelin (40.), 5:1 Aicardo (40./9-m)

Kazahstan* : Poljska 7:0 (5:0) /1:1/
Rusija* : Belorusija 2:2 (1:1) /4:1/
Azerbajdžan* : Nizozemska 4:4 (3:2) /5:1/
Ukrajina* : Slovaška 5:1 (3:0) /6:0/
Portugalska* : Srbija 2:1 (0:0) /2:1/

Sreda, 13. april:
Italija – Madžarska /3:0/

* - potniki na SP.
// - izid prvih tekem.

Ne spreglejte