Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
22. 4. 2015,
12.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Luka Elsner NK Domžale NK Koper Rodolfo Vanoli

Sreda, 22. 4. 2015, 12.58

8 let

Elsner noče iti z glavo skozi zid

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Celja čakajo na tekmeca v velikem finalu pokala Slovenije, ki bo na sporedu 20. maja v Kopru. Kanarčki, ki so v zadnjem času učvrstili obrambo, bodo v Domžalah branili tesno prednost.

Elsnerjeva četa je prepričana, da lahko danes ob 17. uri domače igrišče izkoristi v svoj prid ter nadoknadi zaostanek iz Kopra. Če bi se uvrstila v finale pokala Slovenije in izločila kanarčke, bi jo 20. maja v dvoboju za pokalno lovoriko čakali Celjani, s katerimi se bo za prvoligaške točke pomerila že v soboto.

''Naš cilj je jasen in vera v naše sposobnosti je zelo močna. Tekma od nas zahteva izredno pozitiven in motiviran pristop. Vsi igralci, vključno s tistimi, ki ne bodo neposredno vključeni v kader za tekmo, morajo narediti vse, da obrnemo rezultat v svojo korist. Če bo to dovolj za finale pokala, bomo veseli, v nasprotnem pa se bomo lahko vsaj pogledali v ogledalo, kar se po prvi tekmi v Kopru nismo mogli,'' pred zelo pomembnim dvobojem, ki je tudi v Domžalah oklican za tekmo leta, razmišlja Luka Elsner. Prejšnji teden je v Kopru izgubil z 0:1.

Domžalski strateg zaradi kazni ne bo mogel računati na dva prvokategornika. V zadnji vrsti bosta manjkala Darko Zec in Uroš Korun, na seznamu poškodovanih pa so že kar nekaj časa Veljko Simić, Dejan Milić in Zeni Husmani.

''Če bomo šli od prve minute z glavo skozi zid, lahko sami sebi uničimo vse možnosti. V tekmo moramo iti previdno, racionalno, a hkrati pogumno,'' razkriva Elsner, ki tako izbrancem ne bo ukazal popolnega napada od prve sekunde, ampak previdno in pogumno naskakovanje gostujočih vrat.

Koprčani sporočajo: Domžalčani morajo prevzeti pobudo

Za Koprčane ni dvoma. Današnja tekma predstavlja najpomembnejše dejanje v sezoni. Kanarčki odhajajo v Domžale z namenom, da se uvrstijo v finale pokala Slovenije, ki bo potekal na ''njihovi'' Bonifiki, in se približajo cilju, preboju v evropsko tekmovanje. Povratnik na trenerski stolček Rodolfo Vanoli je pri uresničitvi klubskih načrtov prišel kot naročen.

Če bodo Koprčani danes zadržali mrežo nedotaknjeno, bodo zagotovo napredovali v finale. Odkar je Vanoli nasledil Alena Ščulca, so Koprčani odigrali dve tekmi in obe dobili brez prejetega zadetka. Obramba je postala bolj čvrsta, kar je dobra napoved za povratno tekmo proti jesenskim prvakom, ki jim na prvi tekmi za kaj več kot tesen poraz (0:1) ni pomagala niti stroga izključitev Ivice Guberca.

"Ključ do uspeha bo disciplinirana in čvrsta obramba. Imamo prednost in čeprav je majhna, so Domžalčani tisti, ki bodo morali prevzeti pobudo,'' napoveduje italijanski strateg, ki je prepričan, da se lahko Koper uvrsti v finale. Zaradi kazni ne bo mogel računati na izkušenega napadalca Jako Štromajerja, se pa v zvezno vrsto vrača kapetan Guberac, strelec zmagovitega zadetka na prvi tekmi v Kopru. Zaradi zdravstvenih težav sta vprašljiva nastopa dveh tujcev, Anteja Tomića in Nenada Srečkovića.

Povratni dvoboj med Domžalami in Koprom se bo začel ob 17. uri, glavni sodnik bo Matej Jug, ki je na zadnjih treh prvenstvenih srečanjih pokazal kanarčkom kar štiri rdeče kartone.

Ne spreglejte