Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 6. 2013,
16.08

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Milivoje Novakovič Srečko Katanec

Sobota, 1. 6. 2013, 16.08

8 let, 3 mesece

Dobili samozavest, zdaj z njo na Islandijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V tretje je šlo. Srečko Katanec je prvič, odkar je spet zasedel selektorski stolček Slovenije, zmagal. Zmaga proti Turkom točk ni prinesla. Te bodo morali Slovenci osvojiti na Islandiji.

Res je, da je šlo za prijateljsko tekmo. Res je tudi to, da Turki niso igrali z najboljšo zasedbo, a igra in predvsem rezultat, do katerega so najboljši slovenski nogometaši prišli v petek v Bielefeldu, sta razlog za optimizem pred naslednjimi preizkušnjami. Končno je Slovenija kazala obrise igre in kompaktnosti, ki so spominjali na njene najboljše čase. S tem se je po tekmi seveda strinjal tudi selektor. ''To je bil koncept igre, ki si ga želim. Bili smo kompaktni. Bili smo borbeni, garali, se, ko so bili utrujeni, zapri, a marsikaj pokazali tudi spredaj. Potrebujemo čas, da pokažemo tisto, česar si želimo. Zmaga je dobrodošla predvsem zaradi fantov, ki so po slabših rezultatov počasi že izgubljali zaupanje v to, kar delajo. Zdaj so bili nagrajeni za ves trud, ki ga vlagajo. Povsem zasluženo,'' pravi Srečko Katanec in dodal: ''Vedno pravimo, da prijateljske tekme niso pomembne. To ni res. So pomembne. Zaradi vzdušja in vsega, kar pride zraven.'' Selektor je zdaj misli že usmeril proti Islandiji. V petek Slovence čaka šesta tekma kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014. Za zdaj so osvojili zgolj tri točke. V Reykjaviku bo treba zmagati. V nasprotnem primeru lahko na sanje o nastopu v Braziliji kar pozabijo. ''Na Islandiji nas čaka težka tekma. Osredotočiti se moramo nanjo, imeli bomo dodatno energijo zaradi te zmage in to je to. Gremo iz tekme v tekmo. Ne vem, kaj se bo dogajalo na Islandiji, kakšni bodo pogoji. Vem pa, da bodo fantje osredotočeni in da bodo dali vse od sebe. Če bo to dovolj, ne vem, če bo kdo spet zabil fantastičen gol, ne vem ..." je še povedal selektor, ki je Slovenijo v letih 2000 in 2002 najprej popeljal na evropsko, potem pa še svetovno prvenstvo.

Treba je garati naprej

Če želi dosežke izpred dobrega desetletja ponoviti tudi v drugem mandatu, bo treba pogosteje zmagovati. Za zmage pa so seveda najbolj pomembni goli. In za te pri Sloveniji po novem spet skrbi Milivoje Novaković. "Mislim, da je ekipa dobro igrala v obrambi, v ofenzivi pa moramo še malce več držati žogo v posesti. Naredili smo korak naprej, ampak to še ni dovolj. Treba je garati naprej,'' je povedal napadalec, ki je zabil še na drugi tekmi od povratka v izbrano vrsto in je zdaj že pri 21 reprezentančnih golih. Novega bo skušal zabiti že v petek na Islandiji. Če bo izkušenemu Ljubljančanu uspelo, bo Slovenija korak bližje izpolnitve cilja. ''Gremo iz tekme v tekmo. Ne smemo se obremenjevati. Vemo, da imamo minimalne možnosti za SP. A dali bomo vse od sebe, seveda gremo na zmago, po tekmi s Turčijo je malce narasla samozavest. Na Islandijo gremo brez pritiska, na koncu pa bomo videli, kakšen bo rezultat," sporoča 34-letnik, ki za razliko od preostalih reprezentantov po petkovi tekmi ne odhaja na dopust, pač pa ga čaka povratek na Japonsko, kjer bo z Omiyo Ardijo skušal nadaljevati s serijo odličnih rezultatov v tamkajšnjem prvenstvu.

Ne spreglejte