Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
4. 7. 2011,
8.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Olimpija

Ponedeljek, 4. 7. 2011, 8.18

8 let

Djermanovič: Olimpija mi ni usojena

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Športni direktor Olimpije Milenko Ačimovič išče na trgu kandidata, ki bi zapolnil vrzel v napadu. Išče pravega ''golgeterja''. Govorice o prihodu Dejana Djermanoviča so poniknile z razlogom.

Nekdanji otrok Olimpije, ki je za Bežigradom preživel sedem ''čarobnih'' let (1998 – 2005), nato pa ga je usoda popeljala v številne kraje, kjer prednjači predvsem tujina, ne skriva želje, da bi še enkrat oblekel ''zeleno-beli'' dres. V članski konkurenci.

Možnosti so se nakazovale že prej, sploh po uspešnih predstavah v dresu drugoligaša iz Krškega in velenjskega Rudarja, kjer je bil v minuli sezoni v jesenskem delu z naskokom najboljši strelec ter eden najbolj ''vročih'' napadalcev v 1. SNL, a se je nato odločil za izziv v Bolgariji. ''To z Olimpijo je sedaj v Ljubljani povsem druga zgodba. Rad bi se ji pridružil. Predvsem zaradi vodenja Milenka Ačimoviča,'' poudarja Dejan Djermanovič, ki je med poletjem opravil nekaj pogovorov s športnim direktorjem Olimpije, slednji pa ga je z razmišljanji o projektu Olimpije navdušil do te mere, da je želel 23-letni Ljubljančan potrkati na ''zeleno-bela'' vrata. Čeprav ga pogodba z bolgarskim prvakom Litexom iz Loveča še veže. ''Zaželel sem si vrnitve. Če ne bi igral z Litexom, bi z veseljem prišel, tako pa se v klubu s tem niso strinjali in ostajam v Bolgariji. Olimpija mi ni usojena, a upam, da bo kdaj prišel čas, ko bom že oblekel njen dres. Verjamem pa, da bo tudi brez mene naredila velik korak naprej,'' napoveduje slovenski legionar v Bolgariji.

Na pripravah s Kirmom

Njegova kariera ima nekaj skupnih točk s prehojeno potjo Milivoja Novakoviča. Oba sta po mladinskem ''usposabljanju'' za Bežigradom iskala potrditev v drugem dresu, zaigrala pa tudi v Loveču. ''Nova'' je takoj odšel v Avstrijo, Djermanovič pa se je k severni sosedi odpravil po dveletnem dokazovanju pri viški Svobodi. Za kratek čas se je ustavil še pri španskem tretjeligašu Ordenes, prve članske minute vpisal v prvenstvu BiH (Slavija Sarajevo), nato pa je napočil trenutek za vrnitev v domovino (Krško in velenjski Rudar). Pri Litexu si še ni zagotovil mesta v začetni enajsterici. Pred dnevi se je vrnil s priprav na Nizozemskem, kjer je v bližini Arnhema odigral močne pripravljalne tekme. Najprej je Litex izgubil s poljskim prvakom Wislo iz Krakova (1:2). Na igrišče je stopil tudi slovenski reprezentant Andraž Kirm, ki je bil v deželi tulipanov nastanjen v istem hotelu kot odprava Litexa. Bolgarski klub je nato ugnal Duisburg s 3:2, na zelenici sta se srečala Djermanovič in še eden član slovenske izbrane vrste, Goran Šukalo, za zaključek pa je sledil prijateljski remi z romunskim prvakom Otelul Galati (0:0), ki ima že zagotovljeno mesto v ligi prvakov. ''Treniral sem dobro. Zdaj mi je lažje, saj bolje poznam moštvo, na koncu pa bo o moji usodi odločal trener. Proti Wisli sem bil v prvi postavi, na preostalih tekmah sem vstopil v igro s klopi,'' je zaupal Djermanovič. Če bi se preselil v Ljubljano, bi razmišljal o ciljih Olimpije, tako pa mu največji izziv predstavljajo kvalifikacije za ligo prvakov. Prva ovira Litexa bo črnogorski prvak Mogren.

Ne spreglejte