Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
29. 3. 2013,
13.43

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Kristjan Čujec

Petek, 29. 3. 2013, 13.43

3 leta, 2 meseca

Čujec: Življenjska forma? Upam, da ne

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski futsalist Kristjan Čujec je bil pri zgodovinski zmagi nad favorizirano Ukrajino s petimi zadetki veliki junak. Tako visoke zmage nad Vzhodnjaki ni pričakoval niti sam.

Po nič kaj lahki zmagi na uvodu proti Turkom, ko so izbranci Andreja Dobovičnika zaostajali že z 2:3, so na koncu le uspeli naredit preobrat in priti do pričakovane zmage s 5:3. Ravno nasprotno so s kvalifikacijami začeli Ukrajinci, ki so s 7:0 odpihnili Angleže, zato so bili pred derbijem skupine v veliki favorit. Še enkrat več se je izkazalo, da papirnati favorit ni nikakršno zagotovilo za uspeh. To je osmo postavljena ekipa sveta občutila na lastni koži, saj so jih Slovenci nadigrali z rezultatom 8:3, kar pet zadetkov je dosegel Primorec Kristjan Čujec: ''Za dosego zadetkov je velikokrat potrebno biti na pravem mestu ob pravem času in tokrat je to uspevalo meni. Res pa je, da sem v zadnjem času v formi in ko je temu tako je tudi vse skupaj lažje. Ne vem, če je to življenjska forma, a upam da ne, saj menim, da imam še veliko rezerv, bo pa takšen strelski izkupiček na tako visokem nivoju zelo težko ponoviti, če že ne nemogoče. Po po koncu tekme, ob pogledu na semafor, sem bil tudi sam presenečen, da smo jih tako visoko premagali. Če sem pošten takšne zmage nikakor nisem pričakoval, ampak nekako nam je uspelo.''

Slovenija se je po izjemni zmagi že krog pred koncem kvalifikacij zagotovila prvo mesto v skupini, ki jim zagotavlja neposredno uvrstitev na EURO 2014. Kdo bo šel v dodatne kvalifikacije pa se bosta med sabo pomerila Turčija in Ukrajina. Slovenija bo na EP nastopila še četrtič v zgodovini in tretjič zapored. Kaj je razlog za tak preskok, še leto dni nazaj so Ukrajinci na EP v Zagrebu slovensko izbrano vrsto premagali s 6:3, mogoče to, da v tej sezoni kar pet reprezentantov igra v tujini? ''To se vsekakor pozna, tudi razmišljanje je zato drugačno. Treba pa je še omeniti, da se je vse poklopilo, težav s poškodbami nismo imeli, pomembno pa je tudi to, da smo v pravo formo prišli ob pravem času. Vsi, ki so stopili na parket so bili fantastični,'' je še povedal 24-letni Čujec, ki se je pred to sezono iz Španije preselil v italijansko drugo ligo. Tam mu družbo dela tudi izjemni Rok Mordej, legionarji pa so od te sezone tudi Alen Mordej (Francija), Sebastijan Drobne (Ciper) in Alen Fetič (Hrvaška).

Po dejstvu, da so si Slovenci že zagotovili prvo mesto v skupini 7 in s tem že pridružili gostiteljem na EP, je v slovenskem taboru vladalo prešerno vzdušje. ''Malo smo se poveselili, ampak nič kaj pretirano, saj nas čaka še tekma proti Angležem. Čeprav smo že na EP se želimo iz Turčije vrniti s tremi zmagami,'' je še povedal strelec sedmih zadetkov na tem kvalifikacijskem turnirju. Če bo nadaljeval v tem ritmu bo tej visoki številki dodal še kakšen zadetek.

Tekma med Slovenijo in Anglijo bo v soboto ob 16.30, v živo pa jo bomo spremljali tudi na Sportalu.

Ne spreglejte