Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 5. 2021,
10.26

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Conmebol Južnoameriško prvenstvo Copa America

Ponedeljek, 31. 5. 2021, 10.26

2 leti, 10 mesecev

Resno ogrožena izvedba južnoameriškega prvenstva

V Južni Ameriki vrag vzel šalo, usoda Cope Americe nejasna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Brazilija Copa America | Naslov najboljšega na Copi Americi brani Brazilija, ki je leta 2019 v finalu s 3:1 ugnala Peru. | Foto Reuters

Naslov najboljšega na Copi Americi brani Brazilija, ki je leta 2019 v finalu s 3:1 ugnala Peru.

Foto: Reuters

Izvedba južnoameriškega prvenstva v nogometu je resno ogrožena. Dva tedna pred načrtovanim začetkom se je kot prireditelj umaknila še Argentina, ki naj bi po prvotnem načrtu že lani skupaj s Kolumbijo gostila tekmovanje, poročajo agencije.

"Glede na trenutne okoliščine je zveza Conmebol sklenila, da odpove organizacijo tekmovanja v Argentini," so na Twitterju potrdili pri južnoameriški nogometni zvezi (Conmebol) in dodali, da preverjajo ponudbe drugih držav, ki bi lahko nadomestile prvotna prireditelja. Pri Conmebolu ne skrivajo, da so v časovni stiski, saj naj bi se turnir po prvotnih načrtih začel že 13. junija in trajal do 10. julija.

Možnosti, da bi Argentina gostila letošnje južnoameriško prvenstvo, so vse manjše. | Foto: Reuters Možnosti, da bi Argentina gostila letošnje južnoameriško prvenstvo, so vse manjše. Foto: Reuters

Comnebol je svojo odločitev o koncu sodelovanja z argentinsko zvezo sprejel tudi na podlagi sporočila argentinskega notranjega ministra Eduarda de Pedra - Wada, ki je v pogovoru s predstavniki zveze poudaril, da so možnosti za igranje prvenstva minimalne. V Argentini je namreč prav zdaj na vrhuncu drugi val epidemije. Samo v četrtek so v Argentini, kjer velja strogo zaprtje države, odkrili več kot 41 tisoč okužb z novim koronavirusom, kar je nov rekord.

Pred 14 dnevi so za preložitev prvenstva zaprosili v Kolumbiji, a je Conmebol to možnost takoj zavrnil. Kolumbijci so upali, da bodo turnir lahko prestavili na konec leta, ko naj bi ukrotili pandemijo covid-19 in bi na stadion lahko prišli tudi navijači.

Tako je bilo v nedeljo na ulicah Bogote v Kolumbiji. | Foto: Reuters Tako je bilo v nedeljo na ulicah Bogote v Kolumbiji. Foto: Reuters

A v Kolumbiji so trenutno tudi zelo napete politične razmere, saj si od konca aprila sledijo protesti in izgredi. Po podatkih urada varuha človekovih pravic je v teh protestih do zdaj umrlo najmanj 44 ljudi, številni so bili žrtve nacionalne policije. V takih razmerah je tudi Kolumbija ostala brez tekmovanja.

Ne spreglejte