Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
26. 8. 2012,
17.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Darko Milanič Aleksander Rajčević

Nedelja, 26. 8. 2012, 17.32

8 let

Čez Celje brez praske, odštevanje se je začelo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mariborčani so, čeprav v zelo spremenjeni zasedbi, brez težav zmagali v Celju in zdaj misli povsem usmerili v vrhunec sezone, povratno tekmo četrtega kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti Dinamu.

Po sredinem porazu z 1:2 na prvi tekmi bodo v torek zvečer Mariborčani Dinamo gostili v Ljudskem vrtu. Ta bo seveda nabito poln, tekma leta se začne ob 20.45. Še pred tem so morali prvaki opraviti ''manjšo'' nalogo, prvenstveni derbi v Celju. Ta je bil do sobote zvečer v prvenstvu še neporažen, zdaj ni več. Pa čeprav je trener gostov Darko Milanič na igrišče poslal res spremenjeno zasedbo. Pravzaprav rezervno. Od nogometašev, ki so bili v začetni enajsterici v Zagrebu, sta tokrat tekmo začela le vratar Jasmin Handanović in branilec Aleksander Rajčević. Od tistih, ki so v Maksimirju igrali, pa še napadalec Nikola Komazec, ki spet ni zadel, in vezist Dejan Mezga. Pa so prvaki vseeno brez težav prišli do novih treh točk in se dodatno utrdili na vrhu lestvice. Zdaj so prvi s petimi točkami prednosti. Sedem tekem, pet zmag in dva remija. V strokovnem vodstvu vijoličastih seveda morajo biti zadovoljni. In tudi so. ''Pomembno je, da višamo prednost pred zasledovalci. Zavedamo se, da ni enostavno, a naša izredna prednost je, da se znamo na vsako tekmo dobro pripraviti in osvajati točke,'' je po tekmi v Celju povedal trener.

Zdaj pa odštevanje do torka in velike priložnosti za preboj v ligo prvakov, ki bi prinesel milijone in veliko zadovoljstvo navijačem. ''Jasno, že takoj po tekmi v Celju se usmerjamo k naslednjemu izzivu,'' je pričakovano dejal Milanič, ki ima izjemno priložnost, da se kljub mladosti podpiše pod nov trenerski uspeh. Po številnih naslovih v Sloveniji in preboju v skupinski del lige Europa v minuli sezoni bi bil preboj med evropsko klubsko elito pika na i. Potrditev, da se tudi v vlogi trenerja znajde podobno dobro kot v igralski. Tam pa je bil vrsto let kapetan slovenske reprezentance in dolga leta uspešno igral tudi v tujini. ''Imamo res lepo priložnost za pomembno stvar, za pomemben korak v našem življenju in življenjih naših navijačev,'' nič novega ni odkril Milanič in v nadaljevanju razkril načrt, kako premagati Dinamo. ''Potrebnega bo veliko potrpljenja, veliko kakovosti, veliko pameti in na koncu tudi veliko srčnosti in predrznosti. Enostavno, v torek bomo morali biti najboljši, kot smo lahko,'' je še povedal in odhitel. Ne dvomimo, da ima že načrt, kako ukaniti hrvaškega prvaka, ki ga bo skušal v naslednjih dneh še dodatno izpiliti.

Ne spreglejte