Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 9. 2012,
22.19

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sebastjan Gobec Dragan Čadikovski

Nedelja, 16. 9. 2012, 22.19

3 leta, 2 meseca

Čadikovski prinesel dragocene tri točke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Luke Koper so v 9. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali Celje z 1:0 (0:0).

Koprski nogometaši so dosegli peto zmago v prvenstvu, s katero so se prebili na drugo mesto prvenstvene lestvice. Tokrat je bil za nove tri točke, po katerih Primorci za vodilnim Mariborom zaostajajo za šest točk (23-17), dovolj že zadetek Dragana Čadikovskega. Celjani so po drugem porazu s 15 točkami izenačeni z Domžalami na tretjem oziroma četrtem mestu.

Uvodne minute tekme so nakazovale izenačeno predstavo. Prvo pravo razburjenje pa so gledalci doživeli v 20. minuti. Čadikovski je lepo zaposlil Luko Majcna, ki je stekel sam proti Maticu Kotniku, vendar ga z 12 metov ni znal premagati. Naslednja priložnost je bila na strani gostov.

V 34. minuti je Romeo Filipovič začetniško izgubil žogo na sredini igrišča, Nikola Ivanovič je nato z 20 metrov močno streljal, vendar je bil Ermin Hasić dobro postavljen. Sicer dinamičen prvi polčas se je, kar zadeva priložnosti, končal v 43. minuti, ko je Stefan Cebara z desetih metrov streljal mimo Hasićevih vrat.

Drugi polčas so bolje začeli domači nogometaši. V 55. minuti je Brazilec Tom lepo zaposlil Majcna, ki je osamljen z desetih metrov z diagonalnim strelom z desne strani za las zgrešil cilj. Pet minut pozneje pa se je v vlogi podajalca znova znašel Tom, čigar predložek je Čadikovski, novopečeni slovenski državljan, z glavo preusmeril v celjsko mrežo za 1:0.

Dobra igra Koprčanov se je nadaljevala, v 65. minuti je Urban Žibert z desetih metrov za las zgrešil celjska vrata. Trener gostov Marjan Pušnik je poskušal z menjavami preobrniti potek tekme. V 78. minuti je tako rezervist Gregor Bajde poslal predložek z desne strani, ta pa se je "spremenil" v nevaren poskus, ki je za kak centimeter preletel koprski gol. Do konca tekme so Celjani poskušali s podajami pred domača vrata ogroziti Hasića, vendar izrazitejših priložnosti niso imeli.

Ne spreglejte