Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
18. 8. 2012,
17.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ante Čačić Zlatko Zahović Milan Badelj

Sobota, 18. 8. 2012, 17.06

8 let

Čačić: Ludogorec je boljši od Maribora

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Le še štirje dnevi nas ločijo od nogometnega vrhunca tega poletja. Vsaj kar se slovenskega klubskega prostora tiče. Prve tekme četrtega kroga kvalifikacij za ligo prvakov med Mariborom in Dinamom.

V sredo ob 20.45 bo v Zagrebu prva tekma. Čeprav tako Maribor kot tudi Dinamo čakata še prvenstveni tekmi – prvi se bodo drevi pomerili proti Domžalam, druge čaka tekma v Zadru -, se navijači več ali manj pogovarjajo le še o naslednjih evropskih preizkušnjah. Pričakovano, saj bi morebitna uvrstitev v elitno evropsko nogometno ligo kluboma nanesla ogromno denarja. Pri Dinamu je liga prvakov skorajda nuja, pri Mariboru so vse evropske cilje že dosegli, a se seveda ne bodo predali kar tako. Tudi v Ljudskem vrtu si neizmerno želijo, da bi ponovili uspeh izpred 13 let, ko so kot prvi in doslej tudi edini slovenski klub igrali v družbi evropskih velikanov.

Zdaj Maribor in Dinamo čaka še zadnja stopnička na poti v nogometni raj. Dinamo je pred tem premagal moldavski Šerif in bolgarski Ludogorec. Prav slednji, ki ga je Dinamo izločil že v drugem krogu kvalifikacij, je po mnenju trenerja Zagrebčanov boljši od slovenskega prvaka. ''Da, Ludogorec je bil nevarnejši od Maribora. Pogledal sem si dve tekmi Mariborčanov v živo, nekaj pa sem jih videl tudi v posnetkih in lahko rečem, da je Ludogorec boljši,'' je novinarjem odgovoril Ante Čačić. Da je bil njegov odgovor tak, ni presenečenje. Bolgarski prvak je namreč hrvaškega zelo namučil. Že v Bolgariji se je Dinamo rešil pred porazom, ko je do izenačenja na 1:1 prišel v četrti minuti sodnikovega podaljška. Povratna tekma pa je bila tako ali tako pravcata drama, ki se je razpletla v korist Dinama. Ludogorec je v Zagrebu dvakrat vodil, potem pa so hrvaški prvaki prišli do zmage s 3:2, s tem da so zadnji, odločilni zadetek zabili v, verjeli ali ne, osmi minuti sodnikovega podaljška.

No, v Zagrebu Mariborčane sicer zelo spoštujejo. Vsaj tako pravi trener. ''Maribor je dober klub. Zlatko Zahović je v teh letih, kolikor je tam, naredil odličen posel. Mariborčani imajo trenerja, ki je tam že vrsto let in odlično pozna moštvo. Gre za kompaktno ekipo, ki ima nekaj odličnih posameznikov, prav tako pa ima zmagovalno miselnost. Proti Mariboru nam zagotovo ne bo lahko,'' je še povedal trener Dinama, ki, odkar se je usedel na klop najbolj trofejnega hrvaškega kluba, še sploh ni izgubil tekme. V tem času pa je vodil že 27 tekem. Bo proti Mariboru prvič izkusil, kako je biti na strani poražencev?

Ne spreglejte