Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
7. 2. 2013,
7.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Branko Ilić Tim Matavž Mišo Brečko

Četrtek, 7. 2. 2013, 7.25

8 let

Brečko: Sramotno in žalostno

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska reprezentanca je novo poglavje pod vodstvom Srečka Katanca začela s porazom z BiH, a je po njem vseeno prevladovalo optimistično spoznanje, da je bilo zaznati nekaj pozitivnih stvari.

Po tekmi v očeh slovenskih reprezentantov ni bilo zaznati potrtosti. Na zmagovalni ritem bodo morali še malce počakati, saj se nadaljuje skromen rezultatski izkupiček, še zapuščina zaključnega obdobja pod taktirko Slaviše Stojanovića, ki je Tirani in Skopju dodala še tretjo zaporedno ničlo. Slovenski reprezentanti so srečanje z BiH dojemali na podoben način kot selektor Srečko Katanec. Kot prijateljsko tekmo, ki ne šteje za točke, ampak služi predvsem pridobivanju izkušenj, zelo potrebnih pred nadaljevanjem kvalifikacijskega ciklusa. In tem, da je bilo prisotno vseeno več dobrih kot slabih stvari. ''Največji minus je to, da je BiH pokazala, da lahko zadane tudi iz polpriložnosti, mi pa iz veliko boljših nismo. Ostaja grenak priokus in spoznanje, da je BiH v tem trenutku boljša reprezentanca, je bilo pa na tekmi videti tudi veliko dobrih stvari. Če bi Valter prvič zabil, bi se stvari drugače obrnile,'' je prepričan slavljenec Branko Ilić. Zabavo ob 30. rojstnem dnevu mu je skazil slab rezultat, a vztraja pri tem, da bo pod vodstvom Katanca kmalu bolje: ''Treba se je le uigrati. V dveh dneh se je bilo težko, ko bomo pa skupaj deset dni, bo to drugače,'' meni povratnik v reprezentanco, za katero ni igral zadnjih 15 mesecev. ''Ilke'' tudi meni, da bi lahko slovenska obramba preprečila nekaj zadetkov. ''O tem smo se ob polčasu pogovarjali v garderobi. Ne sme se zgoditi (pri drugem golu BiH, op. p.), da je nas sedem, oni pa trije, pa vseeno Pjanić sam dobi žogo. Ima dober udarec in izkoristi vsako ponujeno priložnost. Podobno je bilo pri tretjem prejetem zadetku. To so bile otroške napake, ki se nam ne smejo dogajati,'' je zabičal Ilić, ki verjame, da se bo obrambna vrsta s postopnim uvajanjem na treningih le utrdila.

Cvijanović bi takoj podpisal

Dvoboj z BiH tako v očeh reprezentantov ni prinesel le visokega poraza in opozoril na pomanjkljivosti, pač pa tudi nekaj pozitivnih spoznanj, o katerih je po dvoboju naglas razmišljal že selektor Katanec. ''Gremo naprej. Če smo danes izgubili zato, da bomo nato dvakrat ugnali Islandijo, to takoj podpišem,'' je dejal Goran Cvijanović, ki je podobno kot soigralci prepričan, da je bilo za kakšne večje spremembe po dveh opravljenih treningih z novim strokovnim vodstvom na voljo premalo časa. Zaradi poznih priprav Maribora še ni v optimalni formi, s kovčkom pa se je že odpravil v Turčijo, kjer se bo pridružil ''vijolicam''. Prepričan je, da bo v naslednji reprezentančni akciji še boljši. ''Upam tudi, da se bo popravila realizacija,'' je izpostavil glavno hibo večera, ki je preprečila, da bi Slovenija dosegla vsaj časten zadetek.

Šuler: Ustvarili smo si 6-7 enkratnih priložnosti

Največkrat se je v priložnosti znašel Tim Matavž, ki je vztrajal v konici napada, a se ni vpisal med strelce: ''Res je, izgubili smo z 0:3, a imeli kar veliko priložnosti, ki bi jih lahko izkoristili. Potem bi se obrnila tekma v drugo smer. Tudi sam sem jih imel nekaj, in lahko bi bolje reagiral. Smo pa vseeno naredili nekaj lepih akcij in skušali razviti našo igro. Danes nam ni uspelo, je pa to bila le prijateljska tekma. Z Islandijo bo drugače,'' napoveduje eden najboljših strelcev nizozemskega prvenstva, ki bo očitno reprezentančni ''dinamit'' prihranil za kvalifikacijska dvoboja z Islandijo. Podobnega mnenja o tem, da na tekmi z BiH le ni bilo vse tako črno, je bil tudi branilec Marko Šuler: ''Treba je dati glave gor. V prvem polčasu je bilo čutiti več drznosti z žogo, na koncu smo si ustvarili 6-7 enkratnih priložnosti, od tega štiri stoodstotne. Če pa ne daš gola, ga dobiš, nato loviš rezultat in pri tem tvegaš. To se je zgodilo nam,'' meni Korošec.

Brečko: Očitno smo pač tak narod

Šuler je igral v prvem polčasu. Tako kot Rene Krhin, ki je bil zadovoljen s postavitvijo na igrišču: ''Gostje so mogoče imeli v sredini igralca več z žogo, a smo se dobro postavili in gostje niso imeli rešitve. Škoda, da smo nato prejeli dva zadetka, medtem ko jih sami nismo dali,'' je potožil mladi zvezni igralec Bologne, ki se tudi ni izognil omembi neučinkovitosti. ''Škoda. Priložnosti moramo izkoristiti. To je bila glavna pomanjkljivost. Po igri in priložnostih smo bili z gosti izenačeni, a če ne daš gola, pač ne moreš zmagati,'' je v podobnem slogu nadaljeval Mišo Brečko, nato pa se za konec dotaknil še ''razmerja moči'' med navijači v Stožicah, o katerem bo v prihodnjih dneh zagotovo še veliko govora.

Ponovila se je ljubljanska zgodba izpred 16 let. Na tribunah v slovenski prestolnici so znova kraljevali privrženci BiH: ''To je sramotno. In žalostno, da imajo gostujoči navijači več podpore v Sloveniji. A očitno smo pač tak narod, da se pridejo ljudje veseliti le takrat, ko gremo na veliko tekmovanje,'' je bil brez dlake na jeziku kapetan Kölna.

Ne spreglejte