Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 12. 2012,
11.15

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca

Sreda, 19. 12. 2012, 11.15

8 let, 2 meseca

Brazilija v solzah, Slovenija ostaja 49.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska nogometna reprezentanca, ki je v tem trenutku brez selektorja, bo leto 2012 zaključila na 49. mestu. V tem letu je izgubila 23 mest, še petič zapored pa je št. 1 močna Španija.

Pogled na razvrstitev slovenskih tekmecev v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2014 razdaja, da je izbrana vrsta, ki ji je večino leta poveljeval Slaviša Stojanović, bližje Albaniji kot pa Norveški. Švicarji so se povzpeli še za štiri mesta in že trkajo na vrata elitne deseterice, Norveška se je tudi povzpela na eno mesto. Pred Slovenijo ima 26 mest prednosti, medtem ko so Albanci zaostanek za enajsterico, ki jo bo v kratkem prevzel novi selektor, znižali za štiri mesta. Albanija je 63. reprezentanca na svetu, med najboljših sto je uvrščena tudi Islandija, s katero bo Slovenija marca odprla tekmovalni spored v kvalifikacijah. Ciper, ki je v boju za Brazilijo zbral enako število točk kot Slovenija, bo leto 2012 zaključil na skromnem 132. mestu.

Kar se tiče najboljših, ostaja še pet leto zapored prva svetovna velesila Španija. Aktualni svetovni in evropski (dvakratni) prvak ima pred najbližjim zasledovalcem, Nemčijo, visoko prednost. Najvišje uvrščena neevropska reprezentanca ostaja Argentina. Lionel Messi in druščina so pred Italijo in Kolumbijo, ki se je na peto mesto povzpela z osmega. Radamel Falcao je s pomočjo soigralcev priskrbel Kolumbiji naziv reprezentance, ki je najbolj napredovala. V leto 2012 je vstopila na 36. mestu, končala kot peto. Najboljših deset zaključuje Hrvaška. Izmed reprezentanc, ki so nastale na področju nekdanje Jugoslavije, je druga najboljša BiH (27.), nato pa sledijo Črna gora (31.), Srbija (38.), Slovenija (49.) in Makedonija (81.). Najvišja afriška reprezentanca je Slonokoščena obala na 14. mestu, Japonska pa je na vrhu azijskih ekip (22.).

Največje razočaranje leta je Brazilija. Petkratni svetovni prvak, ki bo leta 2014 gostil najboljše izbrane vrste na svetu, je zdrsnil še za pet mest in leto zaključil na ''sramotnem'' 18. mestu. Podoben padec je doživel tudi sosed Urugvaj, ki je po novem ''le'' 16. svetovna velesila.

Ne spreglejte