Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
22. 12. 2016,
4.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Zlatan Ljubijankić Branko Ilić Gregor Balažic Ranko Stojić Andraž Kirm Etien Velikonja Julius Wobay Rok Kronaveter Dejan Kelhar Daniel Avramovski Nenad Protega naj gol Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 22. 12. 2016, 4.00

6 let, 7 mesecev

Zimsko kadrovanje pri prvakih

Želji Olimpije o njenem zanimanju ne vesta nič

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

1

Branko Ilić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Branilca Gregor Balažic in Branko Ilić, nekdanja slovenska reprezentanta, ki se ju v zadnjih dneh omenja kot morebitni novi okrepitvi nogometne Olimpije, iz ljubljanskega kluba ni poklical še nihče. Napadalca Zlatana Ljubijankića, še enega nekdanjega slovenskega reprezentanta, v Olimpijo zagotovo ne bo.

"Z mano pri Olimpiji niso navezali stika," nam je zaupal 33-letni Branko Ilić, nekdanji dolgoletni slovenski reprezentant, ki je igral tudi na svetovnem prvenstvu leta 2010, in prav v Olimpiji pred več kot desetletjem začel zelo pestro nogometno pot. Podobno je govoril pet let mlajši Gregor Balažic in zanikal tudi to, da bi se pogovarjal z Mariborom, o čemer se je prav tako pisalo.

Oba izkušena branilca, ki ju v zadnjih dneh povezujejo s prihodom v Olimpijo, sta trenutno brez kluba. Balažic se je poslovil od beograjskega Partizana, Ilić se je po enem letu vrnil z Japonske (Urawa Red Diamonds).



Zdaj, ko je Ljubljančane zapustil steber obrambe Dejan Kelhar, so govorice o prihodih Ilića in Balažica postale še glasnejše, a očitno z branilcema z bogatimi izkušnjami iz tujine Ranko Stojić, ki je pri Olimpiji po novem spet zadolžen za kadrovanje, še ni stopil v stik.

Kar seveda ne pomeni, da tega ne bo storil v kratkem. Z Balažicem, ki je mlajši in meri predvsem na tujino, bi lahko imeli pri Olimpiji veliko več dela, če ga bodo želeli zvabiti k sebi. Ilić je starejši, v Olimpiji je naredil prve korake na zelo pestri nogometni poti in je nanjo čustveno navezan, blizu vrnitvi v Ljubljano je bil že poleti. Kot tak bo prav gotovo lažji plen.

Kakorkoli že, pri Olimpiji bodo morali najti novo okrepitev v obrambi in poiskati partnerja v obrambi Nemanji Mitroviću, povratniku po hudi poškodbi.

Zlatana Ljubijankića ne bo

Zlatan Ljubijankić ostaja na Japonskem. | Foto: Guliverimage/Getty Images Zlatan Ljubijankić ostaja na Japonskem. Foto: Guliverimage/Getty Images Hkrati je jasno, da Zlatana Ljubijankića, še enega nekdanjega dolgoletnega reprezentanta, pohvali se lahko celo z golom na svetovnem prvenstvu, zagotovo še ne bo nazaj v Slovenijo in s tem v Olimpijo.

Ostaja na Japonskem, v pogovoru za športni dnevnik Ekipa je sporočil, da je podaljšal pogodbo s finalistom japonskega prvenstva Urawo Red Diamonds in bo tam ostal še vsaj eno leto.

Edina okrepitev Olimpije za zdaj je mladi makedonski reprezentant, 21-letni vezist Daniel Avramovski, ki pa v tej sezoni sploh še ni igral.

Kdo je na izhodnih vratih?

Bo Andraž Kirm že po pol leta odšel? | Foto: Urban Urbanc/Sportida Bo Andraž Kirm že po pol leta odšel? Foto: Urban Urbanc/Sportida Okrepitve bodo v Olimpijo pozimi zagotovo še prišle, a za zdaj se bolj kot o prihodih govori o morebitnih odhodih.

Najboljši igralec in strelec slovenske lige v prejšnji sezoni Rok Kronaveter prihodnosti v klubu po sporu z najzvestejšimi navijači najverjetneje nima več.

Podobno naj bi veljalo tudi za reprezentanta Sierre Leone Juliusa Wobayja

Blizu odhoda naj bi bila tudi nekdanji reprezentant, vezist Andraž Kirm, in nekoč najboljši strelec slovenske lige Etien Velikonja.

Oba je poleti pripeljal nekdanji športni direktor Nenad Protega, s katerim pri Olimpiji v zadnjem času besedno obračunavajo v javnosti.

Pestro bo, a verjetno ne tako zelo kot lani

V Olimpiji bo pozimi zagotovo zelo pestro, a verjetno vseeno ne tako zelo, kot je bilo pred letom dni. Spomnimo, takrat je Olimpija rušila rekorde enega za drugim.

Blessing Eleke, ki za zdaj še ni prepričal, je Olimpijo pred letom dni stal rekordnih 800 tisoč evrov. | Foto: Vid Ponikvar Blessing Eleke, ki za zdaj še ni prepričal, je Olimpijo pred letom dni stal rekordnih 800 tisoč evrov. Foto: Vid Ponikvar

Najprej je poskrbela za najdražjo prodajo v zgodovini slovenske lige, z odhodom Andraža Šporarja v Basel je zaslužila 3,3 milijona evrov.

Malo za tem je rekord še popravila, Ezekiel Henty je v Rusijo odšel za kar 5,5 milijona evrov.

Vmes je Gorici odštela 800 tisoč evrov za Blessinga Elekeja in izpeljala najdražji nakup v slovenskem klubskem nogometu vseh časov.

Ne spreglejte