Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
19. 12. 2016,
20.21

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,43

2

Natisni članek

Daniel Avramovski Ranko Stojić NK Olimpija NK Olimpija

Ponedeljek, 19. 12. 2016, 20.21

6 let, 6 mesecev

Prihaja Daniel Avramovski, kaj se obeta v prihodnosti?

Pri Olimpiji so začeli z zimskim kadrovanjem

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,43

2

Ranko Stojić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Po pisanju slovenskega spletnega nogometnega portala Nogomania.com je pred vrati slovenskega prvaka makedonski reprezentant Daniel Avramovski. Kaj se sicer dogaja v edinem ljubljanskem nogometnem prvoligašu?

Po koncu prvega dela sezone, po katerem je Olimpija na drugem mestu Prve lige Telekom Slovenije, se v ljubljanskih kuloarjih govori marsikaj o nadaljnji usodi tistih, ki so za državne prvake igrali v tej sezoni.

Pretresov v Olimpiji ni manjkalo že v prvi polovici sezone, med drugim sta se od svojega mesta poslovila trener, Italijan Rodolfo Vanoli, in tudi športni direktor Nenad Protega, ki je v klub prišel pred začetkom sezone. Zdaj, ko se je v klub na položaj športnega direktorja vrnil Ranko Stojić, sledi prevetritev igralskega položaja, omenja se tudi to, da še zdaleč ni gotovo, da bo svojo službo obdržal trener Luka Elsner.

Kdo vse bo odšel?

A bolj kot to, da se bodo pri Olimpiji spet odločili za menjavo na trenerskem mestu, je mogoče pričakovati številne igralske spremembe. Na izhodnih vratih je prav gotovo najboljši igralec pretekle sezone, reprezentant Rok Kronaveter, ki po sporu z najzvestejšimi navijači Green Dragons nima več prihodnosti v Stožicah.

Prav tako je jasno, da svoje v Ljubljani opravil reprezentant Sierra Leoneja Julius Wobay. Govori se tudi o tem, da bi lahko Olimpijo zapustili hrvaški napadalec Leon Benko, dolgoletni slovenski reprezentant Andraž Kirm in še en napadalec Etien Velikonja.

Daniel Avramovski (levo) v dresu OFK Beograda naj bi bil tik pred podpisom pogodbe z Olimpijo. | Foto: Guliverimage/Getty Images Daniel Avramovski (levo) v dresu OFK Beograda naj bi bil tik pred podpisom pogodbe z Olimpijo. Foto: Guliverimage/Getty Images

Prihaja nekoč veliki up balkanskega nogometa

Pa prihodi? Po pisanju spletne strani Nogomania.com je tik pred podpisom triletne pogodbe z Olimpijo makedonski vezist Daniel Avramovski.

Danes 21-letni makedonski mladi reprezentant, ki je kot 19-letnik zbral tudi dva nastopa v članski izbrani vrsti Makedonije, je član Crvene zvezde. V ponos srbskega nogometa je prišel leta 2014 kot eden izmed največjih nogometnih upov z območja Balkanskega polotoka, a v Crveni zvezdi nikoli ni dobil priložnosti za igro.

V prejšnji sezoni so ga posodili v OFK Beograd, za klub je odigral 24 tekem, v tej sezoni pa ostal pri Crveni zvezdi, a ga sploh niso priključili prvi ekipi, zato ni igral niti na eni tekmi. Zdaj je pred prihodom k Olimpiji, pri kateri naj bi ga od podpisa pogodbe ločili le še zdravniški pregledi.

V vrste slovenskega prvaka prihaja na željo športnega direktorja Stojića.

Se bo Branko Ilić pridružil Dejanu Kelharju v obrambi Olimpije? | Foto: Vid Ponikvar Se bo Branko Ilić pridružil Dejanu Kelharju v obrambi Olimpije? Foto: Vid Ponikvar

Prihajajo (nekdanji) reprezentanti?

Kdo vse bi še lahko prišel v Olimpijo? Slišali smo, da naj bi se pri Olimpiji resno zanimali za občasnega slovenskega reprezentanta in donedavnega člana beograjskega Partizana Gregorja Balažica, za katerega naj bi se sicer zanimali tudi pri Mariboru.

Prav tako so se razširile govorice tudi o tem, da se pri Olimpiji spogledujejo z idejo, da bi v Ljubljano vrnili nekdanja dolgoletna reprezentanta, branilca Branka Ilića in napadalca Zlatana Ljubijankića, ki sta nazadnje igrala na Japonskem.

Ne spreglejte