Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 10. 2023,
11.31

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22

Natisni članek

konferenčna liga Zrinjski Mostar Legia Varšava Blaž Kramer

Petek, 27. 10. 2023, 11.31

6 mesecev

Blaž Kramer

Rapsodija Slovenca v Mostarju, ki po zaslugi Uefe odmeva po Evropi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22
Blaž Kramer | Blaž Kramer je zadetek za zmago Legie v BiH posvetil ženi in otroku, ki ga pričakujeta. | Foto Guliverimage

Blaž Kramer je zadetek za zmago Legie v BiH posvetil ženi in otroku, ki ga pričakujeta.

Foto: Guliverimage

Slovenski napadalec Blaž Kramer je 3. krog skupinskega dela konferenčne lige zaznamoval z izjemnim zadetkom, s katerim je varšavski Legii zagotovil dragoceno zmago v Mostarju (2:1) in poljskega velikana približal tako želenemu napredovanju. Evropska nogometna zveza (Uefa) je njegov mojstrski strel z glavo, ob katerem je bil vratar Zrinjskega nemočen, uvrstila med kandidate za najlepši zadetek kroga. Presrečni Slovenec je po zadetku skril žogo pod dres ter gol posvetil ženi in otroku, saj je družinica Kramer v veselem pričakovanju.

Miha Zajc
Sportal Slovenec ruši mejnike pri turškem velikanu, nagradila ga je tudi Uefa

Navijačem poljske Legie ni bilo prijetno. Njihovi ljubljenci so izgubili zadnje štiri tekme, tudi evropsko gostovanje v Alkmaarju (0:1), ki so ga zaznamovali še incidenti zunaj stadiona. Legia je prejela dodatno kazen, na gostovanje v Mostar se je morala odpraviti brez svojih navijačev. Namerila se je na motivirani Zrinjski, ki v tej sezoni piše zgodovino, saj je postal prvi klub iz Bosne in Hercegovine, ki si je zagotovil dolgo evropsko jesen, nato pa je vse skupaj podkrepil še s čudežnim preobratom proti AZ Alkmaarju (od 0:3 do 4:3).

Tudi v četrtek je zadišalo po novem domačem uspehu Hercegovcev, ki so v 30. minuti povedli proti Legii z 1:0, a je nato sledil preobrat gostov. Kmalu so s pomočjo domačega avtogola izenačili, v 62. minuti pa je za najlepši trenutek srečanja poskrbel Blaž Kramer. Slovenski napadalec se je prvič v skupinskem delu konferenčne lige znašel v udarni enajsterici. Na uvodni tekmi proti Aston Villi je ostal na klopi, v drugem krogu je na Nizozemskem odigral 18 minut, tokrat pa ga je trener Kosta Runjaić uvrstil v začetno postavo.

Veselje nogometašev Legie, ki so prekinili niz štirih zaporednih porazov in na lestvici skupine konferenčne lige poskočili na prvo mesto. | Foto: Guliverimage Veselje nogometašev Legie, ki so prekinili niz štirih zaporednih porazov in na lestvici skupine konferenčne lige poskočili na prvo mesto. Foto: Guliverimage

Nekdanji nogometaš celjskega Šampiona in Aluminija je upravičil zaupanje, saj je po velemojstrskem strelu z glavo popeljal Legio v vodstvo z 2:1. Poljski navijači so njegov zadetek pospremili s komentarji, da je mrežo Zrinjskega zatresel v slogu Nizozemca Robina Van Persieja, ki jo je na SP 2014 zagodel Špancem. Sprva se 27-letni Slovenec, ki je za izbrano vrsto zbral pet nastopov, ni dolgo veselil. Pomočnik sodnika je označil nedovoljeni položaj, a je nato posnetek VAR razodel, da je bil zadetek vendarle dosežen na veljaven način. Sledilo je ogromno veselje strelca, žoga se je hitro znašla pod dresom, s to gesto se je poklonil noseči ženi, s katero pričakujeta otroka.

Klaksvik Olimpija
Sportal Navijače Olimpije najbolj zabolelo, da so jih ponižali električarji in ribiči

Kramer se je zahvalil trenerju

V sezoni 2021/22 je Blaž Kramer pomagal Zürichu do švicarskega naslova. | Foto: AP / Guliverimage V sezoni 2021/22 je Blaž Kramer pomagal Zürichu do švicarskega naslova. Foto: AP / Guliverimage Kramer je postal junak Legie, Uefa pa je njegov zadetek uvrstila med štiri kandidate za najlepši zadetek kroga. ''Vedeli smo, da lahko ta tekma predstavlja izhod iz naše krize,'' je po dvoboju zaupal Kramer v pogovoru za TVP Sport in se zahvalil nemškemu trenerju hrvaških korenin Runjaiću za zaupanje. ''Poznal je mojo zgodbo, vedno me je podpiral. Tudi takrat, ko sem bil poškodovan. Moral sem upravičiti zaupanje. Zadetki so pomembni za vsakega napadalca, a zame je pomembnejše to, da smo zmagali. Ni bilo lahko, zmagali smo tudi s pomočjo sreče,'' je še izpostavil bodoči očka, ki je v zadnji sezoni zaradi zdravstvenih težav igral bistveno manj od želenega.

V tujini si je nabiral izkušnje pri drugi ekipi Wolfsburga, se nato izkazal pri Zürichu, zdaj pa si je pri Legii po hudem boju in odrekanju izboril priložnost za nastop v udarni enajsterici. V Mostarju je popeljal klub iz Varšave do zmage, s katero je Legia na lestvici skupine E poskočila na vodilni položaj. Zdaj želi nadaljevati uspešne predstave še v poljskem prvenstvu, kjer na šestih nastopih v tej sezoni še ni dočakal strelskega prvenca.

Kandidati za najlepši zadetek 3. kroga skupinskega dela konferenčne lige:

Kdo še kandidira za najlepši zadetek kroga? To so Argentinec Lucas Beltran (Fiorentina), ki je proti Čukaričkemu zadel v polno s prefinjenim lobom, ko je udaril iz prve po dolgem predložku, Maročan Tarik Tissoudali, ki se je izkazal z igrivim prodorom in strelom z roba kazenskega prostora proti Breidabliku, ter Danec Andreas Skov Olsen (Club Brugge), ki je zadel v polno z imenitnim strelom z razdalje proti Celarjevem Luganu.
NK Olimpija : NK Koper Joao Henriques Zoran Zeljković
Sportal Zoran Zeljković po polomu Olimpije: Najbolj me boli, da ...
Adam Delius
Sportal Blamaža Olimpije na Ferskih otokih, podvig Zajca in Kramerja
Ryan Gravenberch Liverpool
Sportal Stoodstotni le še Liverpool, Roma in Bayer. Ajax tone vse globlje.
 
Ne spreglejte