Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
16. 6. 2018,
10.29

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,19

3

Natisni članek

Milan Mandarić Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija Igor Bišćan

Sobota, 16. 6. 2018, 10.29

5 let, 10 mesecev

Bišćan odprl dušo in okrcal Mandarića

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,19

3

Igor Bišćan | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nekdanji trener Olimpije Igor Bišćan je po rezultatsko zelo uspešni sezoni 2017/18, v kateri je zmaje popeljal do dvojne slovenske krone, nepričakovano hitro končal sodelovanje z ljubljanskim klubom. Zagrebčan je v intervjuju za slovenski športni dnevnik EkipaSN brez dlake na jeziku predstavil svojo resnico in ozadje burnega odnosa s predsednikom Milanom Mandarićem.

''Ne glede na vse, kar se je dogajalo med nama, imam o predsedniku bolj pozitivno kot negativno mnenje. Olimpija ga potrebuje, nisem prepričan, da bo klub kdaj imel boljšega gospodarja. Njegov problem so ljudje, s katerimi se je obkrožil. Velika škoda je, da ob sebi nima dveh ali treh kakovostnih in predvsem poštenih ljudi, kajti Olimpija bi z zanosom in denarjem lahko bila resen klub tudi v evropskih okvirjih. Tako pa je Mandarić ob vsem, kar je dal za ta klub, videti kot negativec. A je za to kriv sam, saj zelo slabo ocenjuje ljudi,'' je Igor Bišćan v današnjem intervjuju za slovenski športni dnevnik EkipaSN spregovoril o sodelovanju s predsednikom Milanom Mandarićem, s katerim sta se razšla le nekaj dni po zelo uspešni sezoni, v kateri je Olimpija osvojila vse, kar se je v Sloveniji osvojiti dalo.

Igor Bišćan
Sportal Igor Bišćan: Pričakoval sem vsaj Mandarićevo zahvalo

Resnično nimajo pojma o nogometu

Predsednika Olimpije Milana Mandarića obkrožajo ljudje, ki po mnenju Igorja Bišćana nimajo pojma o nogometu. | Foto: Vid Ponikvar Predsednika Olimpije Milana Mandarića obkrožajo ljudje, ki po mnenju Igorja Bišćana nimajo pojma o nogometu. Foto: Vid Ponikvar Zdaj že nekdanji trener Olimpije, ki so ga navijači tako vzljubili, da je bila večina njih negativno presenečena, ko je predčasno, leto dni pred koncem pogodbe, zapustil Ljubljano, ne vidi težave v Mandariću, ampak zlasti v njegovih svetovalcih. To sta Sebastjan Cimirotić, ki se je z zadnjimi dejanji zameril privržencem ljubljanskega kluba, in nekdanji direktor Istre 1961 Sead Karaselimović, o katerem navijači puljskega kluba nimajo preveč prijetnega mnenja.

''Nesoglasja so obstajala od samega začetka. Od prve tekme mi je na subtilen način sugeriral, naj igrajo določeni igralci, česar nisem želel sprejeti in upoštevati. Ni takoj šlo za resnejše prepire, so pa težave hitro postajale vse večje. Že v prvem mesecu sem dvakrat, v dveh mesecih trikrat želel dati odpoved in sem jo tudi ponudil, saj sem hotel zelo jasno sporočiti, da bom delal po svoje. Tako je bilo do zadnjega dne, ko je vse skupaj doseglo vrhunec, saj je Mandarić hotel sestaviti ekipo za finale pokala tako, kot bi ustrezalo agentom in skavtom, ki so prišli spremljat določene igralce. Jaz pa sem ekipo želel sestaviti tako, kot sem verjel, da je najbolje za klub. Niti Mandarić niti njegovi svetovalci na nobeni točki niso mogli ni hoteli sprejeti dejstva, da jih ne bom poslušal in da bom delal izključno po svoje. Kar je bilo edino logično, saj ti ljudje resnično nimajo pojma o nogometu,'' je bil kritičen Bišćan, ki je v obširnem intervjuju, objavljenem v današnji izdaji EkipeSN, tako okrcal svetovalce predsednika Olimpije, ki po njegovem mnenju delajo klubu več škode kot koristi, kot tudi predsednika, kateri jim zaupa.

Ilija Stolica
Sportal Novi trener Olimpije se je predstavil in zbodel Maribor

Na vročem stolčku ljubljanskega kluba ga je nasledil 39-letni srbski trener Ilija Stolica. Nekdanji hrvaški reprezentant je tako dobil proste roke le nekaj dni po osvojitvi pokalnega naslova. Izkušnjo v Olimpiji si bo zapomnil tudi po marsičem lepem. V delu v Ljubljani je užival, za še kaj lepšega pa je poskrbelo razhajanje v razmišljanju in viziji s predsednikom, zlasti njegovima najožjima svetovalcema.

Sportal Prva okrepitev Olimpije: prišel je 23-letni nekdanji nogometaš Barcelone
Prva liga Telekom Slovenije
Planet TV Neposredni prenos žreba parov Prve lige Telekom Slovenije na Planet TV
Mladen Rudonja
Sportal Rudonja zapustil Olimpijo, Mandariću je žal
Ilija Stolica
Sportal Olimpija ne miruje: Mandarić pripeljal srbskega napadalca
Ne spreglejte