Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 10. 2010,
21.13

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 18. 10. 2010, 21.13

8 let, 1 mesec

Birsa v senci spopada evropskih gigantov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Največ zanimanja je pred tretjim krogom lige prvakov usmerjeno na obračun Real Madrida in Milana. V obeh taborih napovedujejo zmago. Valter Birsa bo gostoval v Amsterdamu.

Ena najbolj pričakovanih tekem skupinskega dela lige prvakov v tej sezoni je nedvomno obračun Real Madrida in Milana v španski prestolnici. Gre tudi za spopad klubov z največ evropskimi naslovi. Real jih je doslej zbral devet, njegov italijanski konkurent pa dva manj. Ravno v minuli sezoni sta kluba že merila moči v skupinskem delu. Milan je na Santiagu Bernabeu celo premagal Real (3:2), Španci pa so na San Siru prišli do remija (1:1). Ekipi sta se v tem času dokaj spremenili. Real je prevzel Jose Mourinho, ki je z Interjem zbral nekaj odmevnih zmag na mestnih derbijih, pri Milanu pa je pred sezono Massimiliano Allegri za vodenje dobil zvezdniški napad. Po polfinalu lige prvakov v minuli sezoni bo portugalskemu strokovnjaku znova pretil Zlatan Ibrahimović. "Igramo proti ekipi, ne proti posamezniku, vendar pri Ibrahimoviću je drugače. Poznam ga, prav tako ga poznajo tudi v Italiji. V Španiji pa temu ni bilo tako, bil je nesrečen in izgubil je samozavest," je pred tekmo nekdanjega varovanca pri Interju branil Mourinho in nekoliko v šali ali tudi zares dejal. "Lahko igrajo z desetimi napadalci, le Filippo Inzaghi naj ne igra, sicer bo zapleteno," pravi Portugalec, ki je z Realom očitno že ujel zmagovito formo.

Ob tekmi je v Madridu veliko govoric deležen tudi Wayne Rooney, ki utegne zapustiti Manchester United. Seveda se je ob njegovem imenu kaj hitro pojavil tudi Real, a vodilni možje so morebiten prihod Angleža že zanikali. "Mislim, da ne bo zapustil Manchester. Na koncu ga bo Ferguson le prepričal, da naj ostane," je pripomnil zvezdniški trener.

Pri Milanu so se razveselili povratka Alexandra Pata, ki je zaradi poškodbe izpustil drugo tekmo proti Ajaxu. Očitno se mu premor ni poznal, saj spet zadeva. "Tokrat imam spet priložnost zadeti v Madridu in skušal jo bom izkoristiti. Želimo imeti pomembno vlogo v ligi prvakov in v Serie A," pred tekmo ugotavlja brazilski napadalec. Milan se bo verjetno predstavil v novi postavitvi, ki jo je preizkusil že konec tedna proti Chievu. Ronaldinho, ki je že blestel na Santiago Bernabeu v dresu Barcelone, namreč igra takoj za obema napadalcema, s čimer bolj prihaja do izraza. Po odhodu iz Reala se na Santiago Bernabeu vrača tudi Brazilec Robinho.

V obeh taborih nimajo kakšnih večjih težav s poškodbami. Pri Realu, ki je na vrhu lestvice z dvema zmagama, bo Portugalec pogrešal poškodovanega Sergia Ramosa in že nekaj časa odsotnega Kakaja, za katerega bi bila to še ena čustvena tekma. Milan je doslej enkrat zmagal in remiziral, tokrat pa bo skušal zmagati brez Massima Ambrosinija. Že v naslednjem krogu pa se bosta evropska velikana srečala v prestolnici Lombardije.

Ajax in Auxerre se še vedno sramežljivo spogledujeta z drugim delom lige prvakov, bolj verjetno pa je, da bo eden končal na tretjem mestu in s tem evropsko sezono nadaljeval v ligi Europa. Tudi zato je srečanje v nizozemski prestolnici zelo pomembno za oba kluba. V prednosti je Ajax, ki je nazadnje osvojil točko proti Milanu, vendar Auxerre ob dveh porazih z igro nikakor ni razočaral.

Tako bo Valter Birsa skušal s francoskim predstavnikom priti do prvih točk. Pri Ajaxu bodo manjkali poškodovani Siem de Jong, Vurnon Anita, Thimothee Atouba in Kenneth Vermeer. Pri Auxerru imajo težave Alain Traore, Ireneusz Jelen, Alexandre Licata, Anthony Le Tallec in Yaya Sanogo. Birsa bo verjetno tekmo začel na klopi.

Ne spreglejte