Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
6. 7. 2011,
8.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Valter Birsa Genoa

Sreda, 6. 7. 2011, 8.11

8 let

Birsa prihaja 12. julija

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Valter Birsa, eden najboljših slovenskih nogometašev, odšteva zadnje dni do prihoda v Genovo. Zaključek počitnic na Sardiniji je namenil tudi izboljšanju italijanskega jezika.

Na Apeninskem polotoku ne manjka prvoligaških nogometnih klubov, kjer nosijo pomemben delež slovenski legionarji. Po Palermu (Josip Iličić, Armin Bačinovič, Siniša Anđelkovič in Jasmin Kurtič, ki najverjetneje odhaja na posojo), Chievu (Boštjan Cesar ter Bojan Jokič) in Udineseju (Samir Handanovič ter Jan Koprivec) bo v sezoni 2011/12 pozornost slovenskih ljubiteljev nogometa usmerjena tudi na Genoo. Devetkratnega italijanskega prvaka, resda je vse naslove osvojila pred drugo svetovno vojno, ki je v svoje vrste privabil Valterja Birso. Primorec, nazadnje se je dokazoval pri Auxerru, s katerim je nastopil tudi v ligi prvakov, je med počitnicami skočil tudi na Sardinijo, kjer je pilil že tako dobro znanje italijanskega jezika. ''V Genovo, kjer me čakajo zdravstveni testi, bom prispel 12. julija,'' je za klubsko stran Genoe napovedal slovenski reprezentant, ki ga po prihodu čaka še najslajše opravilo - svečan podpis pogodbe.

Lazarevič v Nemčijo?

Navijače Genoe sodeč po zagotovilu pomembnega člena Kekove čete ni potrebno skrbeti glede pripravljenosti. ''Odkar sem se vrnil v Slovenijo, opravljam treninge. Z njimi ne pretiravam, a vsak dan jim posvetim vsaj uro. Obiskujem pa tudi telovadnico, tako da bom prispel dobro pripravljen. Zadal sem si cilj, da bom čez mesec dni že povsem tekoče govoril italijansko, in to nameravam tudi uresničiti, saj se bom tako lažje vklopil v okolje,'' je napovedal Birsa ter dodal, da se je v številnih pogovorih z rojaki, ki poznajo dogajanje v Serie A, prepričal v to, da Genoa računa na pomoč glasnih in zvestih navijačev. ''Komaj čakam, da se jim predstavim,'' je izpostavil ''Biki'', ki v slačilnici ne bo edini Slovenec. Mesto si bo delil z mariborskim ''čudežnim'' najstnikom Luko Krajncem, mladi reprezentant Dejan Lazarevič (pogodbo z Genoo je podaljšal do leta 2015), pa se je vrnil s posoje v Torinu, a je njegova prihodnost še negotova. Glavno besedo bo imel trener Alberto Malesani. Agent nekdanjega nogometaša Domžal Marcel Kačinari je pred kratkim zaupal, da ima Lazarevič v žepu resno ponudbo Padove, zanimanje zanj pa naj bi pokazal tudi nemški prvoligaški klub, neuradno Wolfsburg.

K Padovi, ki nastopa v drugi ligi, je sicer že odšel mladi napadalec Enej Jelenič, ki si bo tam nabiral izkušnje kot posojeni igralec Genoe. Tako naj bi slovenske barve pri Genoi v prihajajoči sezoni najverjetneje branila ''le'' Birsa in Krajnc.

Ne spreglejte