Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 6. 2020,
9.53

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Aleksandar Mitrović Genk goljufija prestop Charleroi Mogi Bayat

Četrtek, 25. 6. 2020, 9.53

3 leta, 10 mesecev

goljufije pri prestopih?

Belgijska kluba pod drobnogledom policije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Genk | V sredo so izvedli hišne preiskave na sedežih nogometnih klubov Charleroija in Genka v sklopu preiskave sumljivih nogometnih prestopov. | Foto Reuters

V sredo so izvedli hišne preiskave na sedežih nogometnih klubov Charleroija in Genka v sklopu preiskave sumljivih nogometnih prestopov.

Foto: Reuters

Belgijska zvezna policija je v sredo izvedla hišne preiskave na sedežih nogometnih klubov Charleroija in Genka v sklopu preiskave sumljivih nogometnih prestopov, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Pod drobnogledom preiskovalcev je več poslov, med njimi naj bi bila dva prestopa srbskega napadalca Aleksandra Mitrovića.

Izvedbo hišnih preiskav je potrdil predstavnik zvezne policije, ki pa ni želel govoriti o podrobnostih preiskave. Obisk kriminalistov pa so potrdili tudi pri Charleroiju, ki so pri tem izrazili popolno pripravljenost za sodelovanje s preiskovalci.

Kot poroča AFP, preiskava izvira iz konca oktobra 2018, ko je v belgijskem nogometu izbruhnila korupcijska afera. Eden osrednjih likov te je Mogi Bayat, nekdanji športni direktor Charleroija, ki je v zadnjih letih postal izjemno vpliven športni agent.

Sum prirejanja prestopov

Bayata, brata trenutnega direktorja Charleroija in predsednika belgijske nogometne zveze Mehdija Bayata, tožilstvo sumi prirejanja prestopov z namenom maksimiranja njegove provizije. Tožilstvu pri tem pomaga drug agent Dejan Veljković, ki se je v zameno za pričanje pogodil za nižjo kazen.

Poleg Charleroija je policija večkrat opravila preiskave v nogometnem klubu Genk, vključno februarja leta 2019, ko je obiskala tudi Lokeren in več sodelavcev Veljkovića.

V korupcijski aferi je bilo doslej obtoženih več kot 20 ljudi, med njimi več klubskih veljakov, igralcev in tudi sodnikov, saj je preiskava razkrila tudi sume prirejanja izidov, še poroča AFP.

Preberite še:

Jürgen Klopp
Sportal Klopp proti milijonskim prestopom
Real Madrid
Sportal Real po četrti zaporedni zmagi spet skočil pred Barcelono
Ante Šimundža
Sportal Mariborčan, na katerega je Murska Sobota čakala četrt stoletja
Ne spreglejte