Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
23. 4. 2013,
23.14

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Thomas Müller David Alaba Bayern München Lionel Messi Lionel Messi Arjen Robben

Torek, 23. 4. 2013, 23.14

7 let, 12 mesecev

Bayern kot valjar čez Barcelono, Messi pogrešan

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Bayern je s sanjsko predstavo praktično že izločil Barcelono in si po prvi tekmi polfinala lige prvakov zagotovil nastop na finalu na slovitem Wembleyju.

Forma Bayerna je že pred tekmo proti Barceloni strašila nasprotnike in bila vesoljska. Zdaj, ko so Bavarci razbili še katalonske zvezdnike, so v moč nemškega nogometnega stroja verjetno začeli verjeti tudi zadnji najbolj zagrizeni nasprotniki bavarskega velikana. Kako tudi ne bi, 2:1, 9:2, 2:0, 1:0, 2:0, 4:0, 6:1, 6:1 in zdaj še 4:0 proti Barceloni, ki je v zadnjih letih skorajda vselej favorit proti komerkoli se pomeri. Tokrat ni bila. Izkazalo se je, da povsem upravičeno. Od prve do zadnje minute so bili Bavarci veliko boljši nasprotnik in zasluženo prišli do visoke zmage, ki jim pred povratno tekmo na široko odpira vrata velikega londonskega finala. Težko gre verjeti, da bi lahko Bavarci v Barceloni zapravili visoko prednost, ki so si jo priigrali pred domačimi navijači. Predvsem zato, ker so nasprotnika zasenčili v prav vseh prvinah nogometne igre.

Prvo veliko priložnost je imel Bayern že po dveh minutah igre, ko je Javier Martinez zaposlil Arjena Robbena. Nizozemski zvezdnik je, namesto da bi podal, streljal, a se je izkazal vratar gostov Victor Valdes. Novo priložnost so imeli domačini po 15 minutah igre, ko je streljal Philipp Lahm, na žalost domačih nogometašev neuspešno. Po 25 minutah igre pa so domačini zasluženo prišli do vodstva. Z desne je podal Robben, v kazenskem prostoru je streljal Dante, žoga je prišla do Thomasa Müllerja, ki je z glavo meril natančno in poskrbel za navdušenje v Münchnu. Do konca prvega polčasa, ki ni ravno navdušil, se izid ni več spremenil, pa tudi priložnosti ni bilo.

Vsi smo pričakovali, da se bo Barcelona v drugem delu igre le prebudila, pa se je zgodilo ravno obratno. V še višjo prestavo je dal Bayern in že po štirih minutah igre zadel še drugič. V polno je po podaji Müllerja meril Mario Gomez, ki je zadetek zabil iz spornega položaja. Bavarci so kljub vodstvu še naprej napadali in bili nevarni prek Robbena, Riberyja in spet Müllerja, Barcelona pa je prvi strel v nasprotnikova vrata sprožila šele v 69. minuti, ko je domači vratar ubranil strel mladega branilca gostov Marca Bartre.

Že štiri minute za tem pa je bil Valdes še tretjič premagan. Po desni strani je prodrl Robben, ki se je Jordija Albe znebil tudi s pomočjo Mullerja, ki je španskega branilca v slogu hokejistov zbil na tla, in rutinirano zadel za 3:0. Potem je imel novo priložnost Bartra, ki pa se je iz zelo ugodnega položaja osmešil in cilj zgrešil za nekaj metrov. To prav gotovo ni bil večer branilca, ki je tokrat priložnost dočakal zaradi odsotnosti nekaterih nosilcev katalonske obrambe. V 80. minuti pa je Müller dokončno zaokrožil sijajno predstavo in Bayernu prinesel zmago s 4:0.

Da, pravilno ste ugotovili. Niti enkrat nismo omenili Lionela Messija, pa čeprav ni bil poškodovan. Igral je od prve do zadnje minute, a bil bleda senca samega sebe. Prav gotovo bodo v javnosti hitro zaokrožile šale o tem, da je najboljši nogometaš na svetu pogrešan in podobno. Tokrat povsem upravičeno. Mi ga v Münchnu nismo videli …

Ne spreglejte