Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
22. 6. 2017,
13.38

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

NK Ankaran Vlado Badžim Prva liga Telekom Slovenije Lokomotiva Moskva Vinko Cerovec

Četrtek, 22. 6. 2017, 13.38

6 let, 6 mesecev

Prve priprave Ankarana na 1. SNL

Obalni brezdomci izbrali Moskovčane

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Ankaran | Foto NK Ankaran

Foto: NK Ankaran

Nogometaši Ankarana se na krstno prvoligaško sezono pripravljajo na Koroškem. V ponedeljek bodo odigrali uvodno tekmo in se v Avstriji pomerili proti ruskemu velikanu Lokomotivi. Trener Vlado Badžim spremlja na delu številne igralce, ki se nahajajo na preizkušnji.

Igralci NK Ankaran Hrvatini še ne vedo, kdo bo njihov prvi tekmec v Prvi ligi Telekom Slovenije. V popoldanskih urah bo na Brdu pri Kranju potekal ples kroglic, klub s 50-letno zgodovino pa se ga bo prvič udeležil v vlogi prvoligaša. Ankarančani pa že vedo, proti kateremu tekmecu bodo prebili led v pripravljalnem obdobju.

Nahajajo se ne pripravah v Slovenj Gradcu, kjer jih bo v ponedeljek (26. junij) pot odnesla v Avstrijo. Tam se bodo v pripravljalnem srečanju pomerili z moskovsko Lokomotivo, enim izmed najboljših ruskih prvoligašev, v katerem ne manjka znanih igralcev.

Mladi Zagrebčan okrepil desno stran

Vlado Badžim se bo v zgodovino zapisal kot prvi trener Ankarana v 1. SNL. | Foto: Vid Ponikvar Vlado Badžim se bo v zgodovino zapisal kot prvi trener Ankarana v 1. SNL. Foto: Vid Ponikvar Na pripravah se nahaja veliko nogometašev, ki so na preizušnji in želijo prepričati strokovno vodstvo - trenerju Vladu Badžimu in pomočniku Alešu Šmonu se je pridružil še nekdanji reprezentant Alfred Jermaniš -, da si zaslužijo podpis pogodbe.

Za zdaj je zvestobo sklenil le mladi hrvaški reprezentant Vinko Cerovec. Zagrebčan, ki igra najraje na desnem bočnem položaju, je star 20 let, nazadnje pa se je dokazoval v Belgiji, kjer je z Gentom nastopil tudi v mladinski ligi prvakov. Podpisal je dveletno pogodbo, tako da ga v kratkem čaka krstni nastop v 1. SNL. Podobno velja tudi za večino soigralcev, ki se na novo sezono pripravljajo na Koroškem.

Ankarančani bodo v kratkem predstavili novo igralno opremo. | Foto: Vid Ponikvar Ankarančani bodo v kratkem predstavili novo igralno opremo. Foto: Vid Ponikvar

Ankaranski klub podobno kot Radomlje v prejšnji sezoni domačih tekem ne bo igral na svojem štadionu, saj ne izpolnjuje pogojev. Obalni brezdomci bodo najverjetneje pripeljali prvoligaški utrip v Ajdovščino, ki po finančnem zatonu Primorja ni več gostila tekem 1. SNL.

Ne spreglejte