Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
26. 6. 2017,
21.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,73

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Lokomotiva Moskva NK Ankaran

Ponedeljek, 26. 6. 2017, 21.13

6 let, 6 mesecev

Uvodni prijateljski tekmi NK Ankaran Hrvatini

Polom Ankarana, ki je izgubil z neverjetnih 0:10 #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,73
Lokomotiva Ankaran | Foto Twitter

Foto: Twitter

Nogometaši Ankarana, ki se pripravljajo na krstno sezono v Prvi ligi Telekom Slovenije, so vstopili v ritem prijateljskih tekem. Danes so v Avstriji odigrali kar dve. Obe proti ruskim prvoligaškim klubom. Proti moskovski Lokomotivi so izgubili z neverjetnih 0:10, proti Uralu pa z veliko bolj zmernih 0:1.

Ni veliko pripravljalnih srečanj, na katerih bi prvoligaš premagal prvoligaša z dvomestno razliko. Na tekmi med moskovsko Lokomotivo, ruskim pokalnim zmagovalcem, ki se je prejšnji četrtek v Beljaku razšel s Pušnikovim Rudarjem brez zmagovalca (1:1), in ekipo Ankaran-Hrvatini se je zgodilo ravno to.

Moskovčani so napolnili mrežo kombinirani zasedbi primorskega prvoligaša, v kateri ni manjkalo igralcev na preizkušnji. V Neubaugasseju v bližini Beljaka se niso izkazali. Pustili so bled vtis, bogati ruski velikan pa si je privoščil nesramen strelski trening in premagal obalnega prvoligaša kar z 10:0.

Kako je Lokomotiva napolnila mrežo Ankarana?

 

V Avstriji so se na seznam strelcev vpisali le štirje nogometaši Lokomotive. Izkušeni Brazilec Ari in 19-letni Rus Artjom Galadžan sta zadela v polno trikrat, ruski reprezentant Aleksej Mirančuk in nekdanji član portugalske izbrane vrste Manuel Fernandes (igral je tudi za Benfico, Everton, Valencio, Bešiktaš …) pa dvakrat. Perujec Jefferson Farfan je prispeval dve podaji. Lokomotiva se bo v petek v Avstriji pomerila še s Kekovo Rijeko.

Ena zasedba ankaranskega prvoligaša je igrala v Avstriji, skoraj istočasno pa je bila na delu še ena zasedba. Ankarančani so se v Bakovcih pod vodstvom trenerja Badžima pomerili proti Uralu in se predstavili v bistveno boljši luči. Z igralci, ki niso na preizkušnji, so izgubili s tesnim rezultatom 0:1. Ural, ki je v finalu ruskega pokalnega tekmovanja klonil prav proti moskovski Lokomotivi, zanj pa igra tudi slovenski branilec Gregor Balažic, je bil boljši z 1:0. Ural je pred dnevi izgubil pripravljalni dvoboj s slovenskim prvakom Mariborom (0:2).

Izbranci Vlada Badžima nadaljujejo priprave na Koroškem. V prihodnjih dneh bodo sporočili, kje bodo v zgodovinski sezoni 1. SNL igrali domače tekme. Najverjetneje se bodo odločili za Ajdovščino.

Ne spreglejte